Кујт разбио "ђаволе"

Навијачи Ливерпула славе новог хероја, Дирка Кујта, који је хет триком против Манчестер јунајтеда најзаслужнији за победу своје екипе од 3:1. Холандски нападач голове постигао у 34, 39 и 65. минуту, једини погодак за "ђаволе" постигао Чичарито у 90. минуту. За "црвене" дебитовао Енди Керол, који је у игру ушао у 74. минуту.

Фудбалери Ливерпула победили су на свом терену лидера Премијер лиге Манчестер јунајтед са 3:1, у утакмици 29. кола енглеског првенства и попели се на шесто место на табели.

Троструки стрелац у победи Ливерпула био је Дирк Кујт, који је постигао голове у 34. 39. и 65. минуту. То је први "хет-трик" за неког фудбалера Ливерпула у Премијер лиги у последњих 17 месеци.

Једини гол за Јунајтед постигао је Хавијер Ернандес Чичарито у другом минуту судијске надокнаде времена, а то је био његов 10. првенствени гол.

Манчестер јунајтед је и поред пораза остао на првом месту на табели са 60 бодова и има три више од Арсенала, али и утакмицу више. Ливерпул се са седмог попео на шесто место и има 42 бода.

Прву прилику на утакмици имао је Јунајтед у 16. минуту када је Дмитар Бербатов шутирао са око 20 метара, али је лопта за мало отишла поред стативе.

У 25. минуту Вес Браун је после корнера Рајана Гигса главом упутио лопту ка голу Ливерпула, али је Раул Меирелеш са гол линије успео да отклони опасност.

Ливерпул је након тога појачао нападе, што се екипи Кенија Далглиша исплатило у 34. минуту. Луис Суарез је предриблао тројицу дефанзиваца Јунајтеда у шеснаестерцу - Рафаела, Брауна и Мајкла Керика и послао лопту поред голмана Едвина ван дер Сара. На гол линији нашао се Кујт коме није било тешко да пошаље лопту у празну мрежу.

Ређали су се корнери пред голом Манчестер јунајтеда, а у 39. минуту домаћи су дуплирали вођство. Суарез је са десне стране центрирао, лопту је захватио Нани, који је у жељи да је избаци, посало пред свој гол. Лопта је прескочила Керика и пала пред Којта, који је са шест метара други пут на мечу савладао Ван дер Сара.

Почетком другог полувремена Суарез и Меирелеш су правили проблеме одбрани Јунајтеда, који је имао добру шансу у 55. минуту, али је Гигс после додавања Пола Сколса шутирао преко гола. Четири минута касније лопту после ударца Бербатова са гол линије избацио је Меирелеш.

У 65. минуту Ливерпул је повео са 3:0. Суарез је добро извео слободан ударац, Ван дер Сар је успео да одбије лопту, али само до Којта, који је без проблема постигао трећи гол на мечу.

До краја утакмице фудбалери Ливерпула су покушавали да постигну још који погодак, али Суарез и Стивен Џерард нису били прецизни.

Коначан резултат поставио је Ернандес у другом минуту судијске надокнаде времена. Бербатов је додао лопту до Гигса, а овај је проследио до Мексиканца који је главом са шест метара послао у мрежу.

У тиму Ливерпула дебитовао је нападач Енди Керол, који је последњег дана јануарског прелазног рока дошао из Њукасла. Он је у 74. минуту ушао у игру уместо Меирелеша.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи