Ђурђевић одвео Партизан у финале Купа Србије

Фантастичним поготком у финишу првог полувремена, Урош Ђурђевић одвео црно-беле у финале Купа Србије. У првом мечу у Новом Саду није било голова. Финални меч игра се на "Карађорђу" 27. маја, а за трофеј ће се борити "вечити" ривали – Партизан и Црвена звезда.

Фудбалери Партизана играће 27. маја у финалу Купа Србије, пошто су у реванш мечу полуфинала на свом терену савладали Војводину са 1:0, мајсторским поготком Уроша Ђурђевића.

У првом мечу у Новом Саду није било голова, а црно-бели су до јединог поготка стигли у финишу првог полувремена, када је Ђурђевић одлично прихватио једну дубинску лопту, и ударцем спољним делом стопала "скинуо паучину" из угла гола Војводине.

Партизан је био доминантнији ривал у првом плувремену, а најбољу прилику за гол пропустио је Марко Јанковић у 28. минуту, када је из повољне ситуације шутирао поред гола Роцкова.

Управо је Роцков заслужан што је Војводина до последњег тренутка имала шансу за пласман у финале, пошто је на почетку другог дела скинуо зицере Ђурђевићу и Михајловићу.

Гости су деловали безопасно у већем делу сусрета и нису успели озбиљније да угрозе гол на којем је стајао Стевановић.

Треба истаћи да је меч посматрало више од 22.000 навијача, претежно домаће екипе, који су пре почетка меча поздравили чланове кошаркашке секције Партизана, предвођене тренером Александром Џикићем.

Партизан ће у финалу Купа Србије, који је на програму 27. маја у Новом Саду, играти против Црвене звезде, која је после два меча била боља од Чукаричког.

Овако је протекао дуел у Београду:

19.58 – Крај, Партизан је савладао Војводину са 1:0 и пласирао се у финале Купа Србије. 

19.13 – Две велике прилике пропушта Партизан на почетку другог дела, Роцков одлично брани ударце Ђурђевића и Михајловића. 

19.09 – Настављен је меч, без промена у саставима тимова у полувремену. 

18.49 – Полувреме у Хумској, Партизан води са 1:0.

18.46 – ГОООЛ! Партизан у финишу првог дела стиже до предности од 1:0, мајсторским поготком Уроша Ђурђевића. 

18.24 – Средина игре у првом полувремену. Партизан има теренску иницијативу, али за сада нема озбиљнијих прилика на обе стране. 

18.02 – Почео је меч у Београду. 

17.30 – Познати су састави тимова на мечу који ће судити најбољи српски арбитар Милорад Мажић из Врбаса:

Партизан: Стевановић, Вулићевић, Остојић, Миленковић, Милетић, Радин, Косовић, Јанковић, Михајловић, Ђурђевић и Тавамба;

Војводина: Роцков, Лакићевић, Планић, Пушкарић, Антић, Вукасовић, Јованчић, Кнежевић, Мелег, Бабић и Малбашић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи