Незаустављиви Синер освојио "Слем шест краљева" и велику новчану награду

Италијански тенисер Јаник Синер освојио је титулу на егзибиционом турниру "Слем шест краљева" у Ријаду, пошто је у финалу савладао Шпанца Карлоса Алкараза са 2:1 у сетовима (6:7(5:7), 6:3, 6:3).

Незаустављиви Синер освојио "Слем шест краљева" и велику новчану награду Незаустављиви Синер освојио "Слем шест краљева" и велику новчану награду

"Слем шест краљева" у Ријаду добио је епилог достојан великог тениског спектакла. Суочила су се двојица најбољих тенисера данашњице, а победу је након преокрета однео Италијан Јаник Синер.

Први играч света је освојио трофеј у Ријаду и новчану награду од шест милиона долара - дупло више од износа који је зарадио освајањем Ју-Ес опена ове године.

Иако је изгубио први сет у неизвесном тај-брејку, Италијан је пронашао прави одговор и наредна два добио истим резултатом - 6:3.

Синер тријумфом у Саудијској Арабији неће освојити АТП бодове, али је пети пут у каријери савладао великог ривала и потврдио да је тренутно најбољи тенисер света и оправдано број један на АТП листи.

Италијан је продужио серију изврсних резултата, започету још у августу. Од последњих 26 мечева, на пет различитих турнира, изгубио је само један и освојио четири титуле – Синсинати, Ју-Ес опен, Шангај и вечерас егзибицију у Ријаду.

Када се броје само званични мечеви на АТП турнирима, Алкараз води са 6:4 у победама против Синера. Шпанац је био бољи у последња три дуела, укључујући и финале турнира у Пекингу, одиграно почетком октобра.

Раније данас, Новак Ђоковић је у мечу за треће место у Ријаду савладао Рафаела Надала са 2:0, што је био последњи дуел двојице великих ривала и пријатеља.

Слем шест краљева, резултати:

Среда:
Четвртфинале: Медведев - Синер 0:2 (0:6, 3:6)
Четвртфинале: Руне - Алкараз 0:2 (4:6, 2:6)

Четвртак:
Полуфинале: Ђоковић - Синер 1:2 (2:6, 7:6(7:0), 4:6)
Полуфинале: Надал - Алкараз 0:2 (3:6, 3:6)

Субота:
Меч за треће место: Ђоковић - Надал 2:0 (6:2, 7:6(7:5))
Финале: Синер - Алкараз 2:1 (6:7(5:7), 6:3, 6:3).

недеља, 20. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи