"Вучица" донела Јувентусу Скудето, беспомоћни Милан

Фудбалери Роме савладали су Наполи са 1:0 у дербију 35. кола Серије А и омогућили Јувентусу да обезбеди пету узастопну, а укупно 32. шампионску титулу. Милан тоне све дубље, поражен од последњепласиране Вероне.

Гол који је донео радост навијачима Римљана и "старе даме" постигао је Раџа Наинголан у 89. минуту.

Три кола пре краја првенства Јувентус има 85 бодова, 12 више од Наполија, док је Рома трећа са 71 бодом и има шансу да до краја престигне Наполитанце и обезбеди директан пласман у Лигу шампиона.

Фудбалери Јувентуса освојили су званично рекордну 32. титулу првака Италије и пету узастопну, чиме је "Стара дама" изједначила рекорд Серије А.

Пета узастопна титула Јувентуса је рекорд који су до сада постизала само два клуба: Торино 1942/43, па онда после паузе због Другог светског рата, а онда од 1945/46. до 1948/49; Интер је титуле освајао од 2005/06. до 2009/10, али су му две титуле додељене административним путем, пошто је Јувентус кажњен због учешћа у афери "калчополи".

Јувентус не признаје те две одузете титуле и у својој статистици наводи да је био шампион 34. пута.

Играчи, стручни штаб и особље Јувентуса пратили су данашњу утакмицу Роме и Наполија у свом тренинг-центру Виново, а после победе "вучице", фудбалери су славили уз шампањац и томпусе. 

У другом данашњем мечу у Италији, Верона је савладала Милан са 2:1.

"Росонери" су повели преко Менеза у 21. минуту, али је домаћин преокренуо у другом делу игре. Прво је погодио, са беле тачке, бивши фудбалер Милана Ђампаоло Пацини у72. минуту, а победу Верони је донео Лука Силигарди у последњим секундама утакмице. 

Ово је верони тек четврта победа у овој сезони и последња је на табели са 25 бодова. Милан је на шестом месту са 53 бода.

Фудбалери Карпија забележили су важну победу у борби за опстанак, пошто су на свом терену победили Емполи са 1:0.

Гол је постигао Кевин Лазања у 85. минуту меча.

Карпи сада има 35 бодова, три више од Палерма, последњег тима у опасној зони.

Претпоследњи је Фроcиноне, док је "фењераш" Верона већ елиминисана. До краја такмичења остала су још три кола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 22. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару