Ђоковић против квалификанта започиње Ју-Ес опен, Синер и Алкараз у другој половини жреба

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић играће у првом колу Ју-Ес опена против квалификанта. Потенцијални ривал у другој рунди му је земљак Ласло Ђере, а олимпијски шампион пре финала неће моћи да се састане са Јаником Синером и Карлосом Алкаразом.

Ђоковић против квалификанта започиње Ју-Ес опен, Синер и Алкараз у другој половини жреба Ђоковић против квалификанта започиње Ју-Ес опен, Синер и Алкараз у другој половини жреба

Жребом у Њујорку одређено је да ће Новак Ђоковић у првом колу Ју-Ес опена играти против квалификанта, чије ће име сазнати накнадно.

Ако успешно започне турнир у Сједињеним Државама, олимпијски шампион из Париза ће у другој рунди одмерити снаге са бољим из дуела сународника Ласла Ђереа и Немца Јана Ленарда Штруфа.

Ђоковић би у трећем колу могао да се састане са Аустралијанацем Алексејем Попирином, а највеће су шансе да му противник у осмини финала буде један од двојице Американаца - Бен Шелтон или Френсис Тијафо, који је недавно играо финале мастерса у Синсинатију.

Фаворити да заиграју против Ђоковића у четвртфиналу су Рус Андреј Рубљов и Бугарин Григор Димитров.

У полуфиналу најбољег тенисера свих времена могли би да сачекају Немац Александер Зверев, Американац Тејлор Фриц или Норвежанин Каспер Руд

Бранилац титуле у Њујорку и четвороструки шампион Ју-Ес опена постављен је за другог носиоца и пре финала неће играти против Јаника Синера, тренутно првог тенисера на АТП листи.

У другој половини жреба су и Шпанац Карлос Алкараз и руски тенисер Данил Медведев, па се ни они сигурно неће наћи на Ђоковићевом путу до финала.

Новак Ђоковић је освајао пехаре на Ју-Ес опену 2011, 2015, 2018. и 2023. године.

Лајовић против Медведева у првом колу

Осим Ђоковића и Ђереа, Србију ће на Ју-Ес опену представљати још двојица тенисера - Душан Лајовић и Миомир Кецмановић.

Лајовић ће у првом колу играти против петог носиоца Данила Медведева, а победника овог меча у другој рунди чека бољи из дуела у којем Мађар Фабијан Марошан игра против квалификанта.

Кецмановић за првог ривала има Јапанца Јошихита Нишиоку. Победник овог дуела ће се у другом колу састати са бољим из меча у којем 18. носилац Лоренцо Музети из Италије игра против Американца Рајлија Опелке.

Српском табору у Њујорку покушаће вечерас да се придружи и Хамад Међедовић, који ће у финалу квалификација за последњи гренд слем турнир у сезони играти против Американца Нишеша Басаваредија.

четвртак, 22. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару