Читај ми!

Инијеста: Пробаћемо да победимо Реал за Кројфа

Везни фудбалер Барселоне Андрес Инијеста рекао је да би победа над Реал Мадридом у предстојећем "класику" била најбољи начин да се ода почаст Јохану Кројфу, легенди каталонског клуба, који је умро прошле недеље.

Холандски великан је један од твораца модерне Барселоне и њене успешне серије, а то је урадио и као играч и као тренер.

"Апсолутно би било лепо победити Реал и посветити победу Кројфу. Много тога нам је дао, као и нашим навијачима и свету фудбала уопште", рекао је Инијеста.

Барселона је раније објавила да ће на утакмици на Ноу Кампу одати почаст Кројфу пре утакмице. Навијачима ће на стадиону бити подељено 90.000 картица на којима ће писати "хвала, Јохане" на каталонском. Исте речи ће се налазити и на дресу екипе, уместо уобичајеног грба на коме пише "светски прваци".

Играчи обе екипе изаћи ће на терен у друштву деце која ће носити мајице на којима ће на предњој страни писати "Фондација Кројф", а на леђима "Барселона".

Пре почетка утакмице одржаће се минут ћутања, као и видео презентација у знак сећање на Кројфа.

Очекује са да свих осам живих председника Барселоне буду на утакмици у суботу.
"Биће то врло посебна утакмица и надам се да ћемо имати посебну мотивацију", рекао је Инијеста.

Барселона је током четири дана жалост за Кројфом ове недеље примила више од 60.000 навијача који су дошли на стадион да му одају почаст. Некадашњи играч клуба умро је после петомесечне борбе са раком.

Барселона у меч улази са девет бодова предности у односу на другопласираним Атлетико Мадридом и 10 бодова предности у односу на Реал. Евентуална победа каталонског клуба би скоро сигурно елиминисала Мадриђане из трке за титулом. После тог меча играће се још седам кола Примере.

Барселона је тренутно у рекордној серији од 39 утакмица без пораза и има шансу да освоји триплу круну другу годину узастопно. У мају игра финале Купа краља против Севиље, а у Лиги шампиона је тренутно у четвртфиналу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару