Селектор Ћурчић: Важна победа!

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић рекао је да је победа над Естонијом (1:0) веома важна у овом тренутку, пре свега на плану самопоуздања и побољшања атмосфере унутар екипе.

Србија је забележила минималан тријумф у Талину голом Александра Коларова из слободног ударца у 81. минуту.

"Најавили смо да ћемо играти на резултат и покушати да остваримо победу која нам је неопходна у овом тренутку. Било је доста тешко по лошем терену, на који се нисмо најбоље прилагодили на почетку. У првом делу игре, без обзира на неке прилике које смо имали, нисмо трчали и мењали ритам онако како је требало, а све то је деловало много боље у наставку. Направили смо пресинг на њиховој половини и то нам на крају нам је то донело резултат", рекао је Ћурчић новинарима у Талину, а преноси ФСС.

Према његовим речима, Србија је заслужено победила, јер је била много бољи ривал у другом полувремену.

"Не бих сада нешто све превише величао, али за нас је ова победа од великог значаја у овом тренутку јер се зна у каквом се амбијенту радило. Стручни штаб искрено ради, радим колико знам, а реметили су нас многи који су изгледа осетили тренутак да нас униште до краја. Изборили смо се са свим тим, не могу ни као биљка да слушам и гледам многе ствари, мислим да сам максимално поштен и искрен, никога нисам вређао, али оно што сам видео у последњих десет дана је нешто што оставља траг и на мене и на екипу".

Он је поручио да постоје удари на репрезентацију са стране, иако признаје да је било грешака.

"О ауторитетима, лажним ауторитетима, пријатељима, лажним пријатељима, замолио бих их само замолио да не пљују у бунар из којег су воду пили и да не пљују у бунар из којег мисле да ће воду пити. Ово није Ћурчићева селекција, ни Томислава Караџића, ни Сава Милошевића, ми дајемо све од себе. Да ли то добро радимо? Наравно да има грешака, и критике све прихватамо, али много је удара са стране, ви добро знате одакле све долазе".

Ћурчић је додао да је екипи потребно обезбедити мир, јер би у супртоном бити јако тешко доћи до успеха.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару