Читај ми!

Француски премијер: Еуро 2016 биће одржан

Француски премијер Мануел Вaлс рекао је да ће се Европско првенство у фудбалу одржати у Француској ове године како је планирано, упркос терористичким нападима који су у новембру прошле године потресли Париз.

"Најјачи одговор тероризму, поред примене највиших безбедносних мера, јесте да се настави нормалан живот. Терористи желе да угуше живот... Европско првенство у фудбалу мора бити одржано и биће одржано", рекао је Валс на француској државној телевизији.

Због високог степена опасности постоји забринутост да би места окупљања љубитеља Европског првенства у фудбалу, које се одржава од 10. јуна до 10. јула, могла бити мета напада. Валс је рекао да се очекује да осам милиона љубитеља фудбала посети првенство, и места на отвореном на којима ће на великим екранима гледати утакмице, те да ће безбедносне мере бити на највишем нивоу. Безбедност на тим местима биће гарантована, и осигурана истим мерама као и на стадионима, рекао је Валс истакавши да "забава може да почне". 

У јеку терористичких напада на Париз који су усмртили 130 људи, Француска је подигла мере безбедности на највиши ниво који ће додатно бити проширене од 26. маја - две недеље пред почетак првенства.

Зоне за љубитеље фудбала, које су обично на трговима и парковима у близини центра Париза, практично су осетљива места, и она ће бити додатно контролисана свакога дана пре отварања. На улазу у њих биће постављени и метал детектори и видео надзор.
Посетиоцима неће бити дозвољено да на таква места уносе велике торбе.

"Француска је велика, јака и модерна земља и неће дозволити да њени грађани и гости буду небезбедни", рекао је Валс.

Упитан за могућност да неке од утакмица буду игране пред празним стадионима, уколико се појави опасност, Валс је рекао да су све могућности у опцији, али да се за сада о томе не размишља.

Валс је о овоме говорио два дана пре него што ће репезентација Француске заиграти против Русије на националном стадиону, први пут од напада 13. новембра. Један од терористичких напада 13. новембра догодио се на стадијону и у његовој близини, за време пријатељске утакмице Немачка - Француска.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару