Ђуричић: Морамо да одемо на Мундијал како знамо и умемо

Репрезентативац Србије Филип Ђуричић истакао је да је веома битна победа у Естонији у пријатељској утакмици, како би се почело са враћањем вере у национални тим. Крајњи циљ, наглашава то и млади фудбалер Андерлехта, наравно је одлазак у Русију на Мундијал.

"Све је подређено квалификацијама за Светско првенство, некада би резултат био у другом плану, али за нас то не важи. Морамо да победимо Естонију и почнемо да враћамо веру у репрезентацију", рекао је Ђуручић за сајт Фудбалског савеза Србије.

"Не желим да тражим алиби, ми морамо да играмо и да се квалификујемо за СП у Русији како знамо и умемо. Мислим да то можемо", додао је он.

Репрезентација Србије је у суботу увече допутовала у Талин, где се у уторак у пријатељској утакмици од 18.00 на стадиону "Ле Кок арена" састаје са Естонијом.

"За нас је сваки минут битан, искрено, и због целе атмосфере око репрезентације и нас играча. Баш због ових ствари немамо право да уђемо неопрезно у било који меч, наравно и овај против Естоније", казао је Ђуричић и додао да не познаје репрезентацију Естоније.

Он је оценио да је претходна пријатељска утакмица против Пољске показала "доста добрих ствари".

"Било је сигурно много позитивних детаља, створили смо велики број прилика, али оно што нама треба јесу победе. Мислим да ће оне доћи, јер смо имали стварно добрих прилика, пружили игру која може све да храбри. Нећу, ипак, много да причам, наше је да радимо и покушамо да променимо неке ствари, а време ће показати колико ћемо у томе успети. Ја сам оптимиста", рекао је фудбалер Андерлехта.

С њим се сложио и Лука Миливојевић, који је додао да Србија није заслужила пораз у Познању.

"Било је баш добрих ствари, лоше морамо да поправимо и смањимо на минимум. У односу на меч са Чешком све је било много, много боље, а поновићу оно што су рекли многи, пораз од Пољске нисмо заслужили. Све то значи да морамо наставити у истом стилу, да уђемо пуном снагом у меч са Естонијом и победимо", рекао је Миливојевић.

Србија ће се у квалификацијама за Светско првенство такмичити у Групи Д са Велсом, Аустријом, Републиком Ирском, Молдавијом и Грузијом, а први меч играће се у септембру против Ирске.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару