Терзић: У наредне три године барем једном у Европу

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић изјавио је да црвено-бели имају светлу перспективу и да је циљ свих у клубу да се у наредне три године бар једном пласирају у групну фазу једног од два европска такмићења - Лиге шампиона или Лиге Европе.

"Нећемо се опустити док теоретски не освојимо титулу, али већ се спремамо за предстојеће квалификације, и организационо и финансијски и спортски. Знамо које нам позиције недостају и сви заједно (тренер, спортски директор, скаути и ја) пратимо одређене играче," рекао је Терзић за "Политику".

Он је рекао да верује да ће на две године продужити уговор са тренером Божовићем, који "није захтеван, али није хтео да малерише, па је замолио да прво обезбедимо титулу".

Он је истакао да буџет тек треба да се обезбеди и додао да је циљ клуба у наредне три године бар један пласман у групну фазу Лиге шампиона или Лиге Европе.

"Лига шампиона доноси 15 милиона, Лига Европе 6,5 плус приходи од улазница и тв права. То би био спас за Звезду", истакао је Терзић.

Он је додао да је клуб у последњих шест месеци био приморан да прода Предрага Рајковића, Марка Грујића, Луку Јовића и Вукашина Јовановића, али да ће се инсистирати да увек у екипи буде шест-седам играча из омладинске школе.

Када је у питању дуг клуба Терзић је рекао да је са 52 смањен на 38 милиона. Открио је да Звезда захваљујући држави Србији од Телекома и Гаспрома добије 5,3 милиона годишње, 800.000 од Телекома и 4,5 милиона од Гаспрома, од чега је 3,4 милиона заложено Поштанској штедионици за кредит из 2011. године.

"Захвални смо држави на помоћи, али не сме се заборавити да је Звезда у последње две године, по разним пореским основама, уплатила у буџет Србије четири милиона евра", поручио је Терзић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару