Читај ми!

Српска рапсодија и два објашњења

Буран дан у Берлину. Српски кошаркаши уписали и четврти тријумф, док су Зипсер и Миротић обајашњавали своје скорaшање поступке који су уско повезани са Србијом.

Рапсодија! Тако бу у једној речи требало описати партија Ђорђевићевих пулена против Турка, што је последицу имало убедивљиву победу, четврту на првенству.

Као да се разиграност српских навијача испред дворане уз звуке српске трубе, пренела и на терен. Веселило се уз "Месечину", а Турској страни је вероватно пао мрак на очи.

Прва четвртина као из уџбеника и из најлепших селекторових снова. Феноменална контрола скока, одличан проток лопте и игра у транзицији. И ниједна изгубљена лопта! Заиста, реткост за видети.

Нису "орлови" пали у другом кварталу. Напротив. Разиграо се Радуљица (20 поена на крају), или боље рећи разиграо га је данас спекталурани Теодосић (13 асистенција и 0 изгубљених лопти). Велику енергију и пресудан импулс тиму дали су својом игром у одбрани заменик капитена Марковић и Никола Калинић, који је притом имао и запажену улогу у нападу.
 
Трећу четвртину је обележила нешто боља игра Турака, али тих десет минута колико-толико пристојног отпора било је недовољно да се уради нешто више против растрчаног, распуцаног и разиграног противника. Недовић је са два закуцавања у финишу закуцао и последњи ексер у ковчег наде ривала да могу до првог места у групи Б.
 
Наш тренер је на КЗШ после меча похвалио приступ и тимску игру својих изабраника, и још једном поновио да га не занимају други тимови и калкулације, одговоривши тако на новинарска питања о ситуацији у групи и предстојећем мечу са Италијанима.
 
Занимљиво је истаћи да је добар део меча Турцима поред терена командовао Атамановов помоћник Уфук Сариџа, док је овај прилично мирно седио на својој столици. Шок терапија или нешто друго? Небитно је, није помогло.
 
Дозволите да објасним...
 
Дан за нама обележила су и два извињења, тј објашњења немилих сцена. Актери Немац и натурализовани Шпанац.
 
Прво је Црногорац у редовима "фурије" Никола Миротић објаснио своје синоћње цепање српксе заставе речима да је био "нервозан после пораза, да су му навијачи ставили заставу скоро преко очију и да је рефлексно реаговао, не знајући да је у питању српска застава".
 
И заиста мислим да је тако било и да није имао план, нити намеру да тако нешто уради, што га наравно не оправдава. Извинио се, искрено рекло би се. И тиме треба овај случај ставити у архиву.
 
Са друге стране, немачки кошаркаш Пол Зипсер ми је након тешког пораза од Италијана после продужетка открио да је његово одбијање да се потпише на папиру српском дечаку логична реакција на претходно вређање његовог тима управо тог малишана.
 
 
Ако је заиста тако било, његова реакција се може донекле разумети. Мада, кад боље размислим, могао је да испадне "шмекер", потпише се на хартију и избегне настали проблем. Пропустио је ту приилику...
 
Чекајући расплет 
 
Сутра је дан Д за расплет ситуације у групи Б. Што се нашег тима тиче, ситуација је поприлино јасна - победа доноси прво место и вероватно меч са Финском у Лилу. Пораз нас спушта на позицију два и шаље на нешто јачег ривала.
 
Остало ће бити познато после меча Немачка-Шпанија. Поражени из тог дуела ће из берлинског хотела "Анделс", у коме су смештене све селекције осим Турске, ићи својој кући и остатак шампионата пратити као већина становника Европе - преко ТВ пријемника.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара