Читај ми!

Медија центар, новинарска дневна соба

Током трајања шампионата, прес-центар у „Мерцедес бенц арени" је малтене дневна соба новинара и фото-репортера. Кутак где настаје углавном све што можете читати и где се обрађује све што можете видети. Ево како сам га ја видео и доживео.

Истина, можда нисам баш најкомпетентији да судим, с обзиром на то да ми је ово први Евробаскет, али имам само речи хвале за услове у медија центру у Берлину. Најкраће речено – има баш све.

Смештен је тик уз терен, на двадесетак метара од терена и двестотинак од Микс зоне где играчи дају своје импресије непосредно по завршетку мечева. Сала за званичне конференције је у суседној просторији.

Новинарска соба има око 200 места за исто толико акредитованих представника седме силе, и на сваком од њих могуће је прикључити се на интернет и убацити пуњач за рачунар, таблет или телефон. Бежични интернет ради беспрекорно, а могуће је прикључивање преко кабла. Копир-машине су ту, за случај да је потребно отштампати или умножити.

Поред свега набројаног, у овом великом простору налазе се и четири велика ЛЦД телевизора, на чијим се подељеним екранима могу пратити сви мечеви који су у току у датом тренутку. Дакле, добра је веза са Монпењеом, Ригом и Загребом.

Такође, новинари се на овом месту могу окрепити хладним и топлим напицима или појести сендвич.

Ваља истаћи и похвалити волонтере, којих у сваком тренутку у медија центру има неколико и који стоје на услузи за свако питање или евентуални проблем. Међу њима је и једна девојка из Чачка, која тренутно студира у Берлину.

Кад је реч о простору намењеном представницима медија у хали, ту сам био, да тако кажем, повлашћен. Наиме, како је Радио-телевизија Србије носилац ТВ права, заједно са колегама Шаренцем и Дендом био сам смештен у новинарску ложу тик иза клупа.

Ипак, као што сте вероватно приметили, време сам више проводио шетајући се око паркета. Остале колеге из Србије биле су смештене у бокс иза коша.

Све у свему, близу идеалног. Бар за мене, дебитанта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара