Победа озбиљности, Грег и Ђинобили

Трећи дан такмичења и трећа победа Србије. Противник најлакши до сада, али мотивација и приступ исти. Максимални. Био је ту Грег Попович, а индиректно и његов пулен Ману Ђинобили.

Знао је наш стручни штаб шта може да очекује против Исланђана - много трчања и пуно шутева за три поена. За то су српски играчи били потпуно спремни. И баш зато резултат није изостао и већих проблема није било. Можда само скок у првом делу.

Добро је што носиоци нису провели много времена на паркету (само Недовић и Калинић играли преко 20 минута), да се нико није повредио и да су се сви уписали у стрелце. Радује офинзивно "укључивање" Калинића, Кузмића и Милосављевића.

Али једна друга ствар везана за српски напад обележила је овај меч. То је акција "Ђинобили", са краја првог полувремена, коју је позвао српски селектор.

О чему се ради? То нисмо успели потпуно да откријемо.

Недовић је у микс зони рекао да се ради о "специјал" акцији на истеку времена по којем Тео шутира тројку.

Селектор Ђорђевић је на питање на кога је мислио када је позвао "Ђинобилија", одговорио да то не може да открије и да не морају новинари баш све да знају. И у праву је.

Када смо већ код аса Сан Антонија, вреди поменути да је тренер овог НБА тима Грег Попович уживо  посматрао меч, али је након "најезде" српских навијача који су желели да се са њим сликају, ипак одлучио да се пресели у једну од ложа берлинске арене.

Сутра је меч против одлично припремљених и веома агресивних Турака, који су данас врло добром партијом шансе домаћина за пут у Лил свели скоро на минимум. "Орлове" вероватно чека борба за прво место, с обзиром да је Шпанија доживела други пораз на шампионату- овога пута од Италије предвођеном феноменалним Белинелијем.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара