Тешко али слатко, и много важно

Тешко. Врашки тешко. Али заслужено и слатко. И много важно. Тако су кошаркаши Србије успели да сломе отпор силно мотивисаног и са трибина сјајно бодреног домаћина.

На крају је одлучила једна лопта, она Бјелицина која је "без коске" прошла кроз обруч 0.9 секунди пре краја.

Утакмицу сте вероватно гледали, али велики притисак због изузетне важности меча међу нашим играчима и стручним штабом нисте могли да видите на ТВ-у.

Било је веома стресно и напето, што је највише показивао селектор Ђорђевић, иако нису заостајали ни Јоца Антонић и Неша Илић. Нарвно, и цела клупа. Мута је био необично миран већим делом сусрета. Можда је и ова ситуација за њега нормална.

Посебно му је у очи упала ситуација са краја првог полувремена када су Сале и Јоца буквално урлали и тражили да се прави фаул, јер је било искоришћено само два од могућа четири. То је било толико гласно, да сам их на тренутке чуо јасније од немачких бубњара који не знају за одмор. И уродило плодом - пресеклисмо ритим Немаца и са поеном предности отишли на одмор.

Кренуло је добро у наставку, разлика је порасла. Али... Немци не би били Немци, да се предају и одустану.

Ношени френетичном подршком врло предане публике заиграли су пуно боље и увели меч у неизвесну завршницу. Изједначење је на 24 секунде до краја донео Шафрцик, након два ифанизивна скока и пролетња Теодосића на финту шута. И тада се са наше клупе тражио фаул, али га није било.

Немци су онда сецкали наш последњи напад са два преостала фаула. Онда следи тајмаут и цртање последљег напада. За Бјелицу. За победу.

Истина, није испало све баш како је планирано, али је исход био планиран. То је признао и Сале на брифингу за српске медије после официјелне КЗШ.

Објаснио је да је ово најважнија победа у групи, јер омогућава избегавање разноразних кругова. Али није био потпуно задовољан. Поручио је да је изузетно задовољан што је Немачка сведена на само 66 поена а Новицки на 15. Каже, да му је неко то понудио пре првенства, оберучке би прихватио.

Највише му је засметао очајан шут за три поена (4/30), непотребно удвајање Недовића на плус 6, наседање Теа на финту Шафарцика и недостак продор игре. Дакле, добро је али не довољно и има места за напредак, каже Ђорђевић.

Сутра је дан одмора и прилика за нормалан тренинг, који ће наш тим одрадити од 13.30 до 15.00, након чега ће се селектор поново обратити медијима, и детаљније најавити сусрет са незгодним Исландом. Бићу тамо...

П.С.

Са мање мало мање пажње и са много мање жара пратио сам мечеве Италија-Исланд и Шпанија-Турска. Резултати за мене очекивани, али партије Исланда и Турске ипак неочекиване. "Рибари" још једном позитивно изненадили и показали да су све ближи јачим европским селекцијама. Од Турака се ипак очекивао знатно већи отпор и боља игра против Шпаније, која их је благо речено надиграла у свим елементима кошаркашке игре. Нашем тиму овакав развој догађаја иде на руку...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару