Берлин, киша и свега 10 степени

Након сјаног старта на Евробаскету у Берлину и победе над фаворизованом Шпанијом, "орлове" очекује дуел са силно мотивисаним домаћином, којег предводи НБА звезда Дирк Новицки.

14.10 - Српски кошаркаши се загревају у Берлину.

13.00 - Kиша и даље пада у Берлину. Карте за утакмицу коштају од 50 евра.

Још увек нема гужве око хале. 

10.00 - "Мало касним са сумирањем сјајног јучерашњег дана, али оправдано. Морао сам да "јурим" свој, и даље изгубљени пртљаг и позајмим нешто гардеробе. Ту су ми у сусрет изашли чланови нашег експедиције - портпарол Сибиновић и потпредседник Клеут. И овим путем им се захваљујем на помоћи!

Субота је по свему била сјајна! Добро, време није било такво, али је много битније оно што се десило под кровом импозантне берлинске арене.

Фноменална партија Салетових играча, ту пре свега мислим на друго полувреме. О партији Белог не бих трошио много речи. Описао бих је једном речју - СПЕКТАКУЛАРНО! И заиста, можда се то у ТВ преносу не може уочити, али Немања је био доминантан на сваком делу терена, и против сваког чувара. Да, чак и против НБА играча Гасола и Миротића. Нема дилеме, спреман је Немања за најјачу лигу на свету.

Од осталих наших јунака издвојио бих и другог Немању, Недовића. Његова серија поена у првом полувремену била је, бар по мом мишљењу, кључна да останемо "изнад воде". То нам је и омогућило да у наставку "удавимо" Шпанце.

Друга ствар која ме је посебно импресионирала је број српских навијача који су били на јучерашњој утакмици. По слободној процени, било је то бар 70% присутних у хали, уз неких 20% Шпанаца и 10% осталих. Нису наши људи били организовани, али су били спорадично бучни. А у моментима када се меч ломио, то су и осетили и дали ветар у леђа. Нису само мене импресионирали, већ и селектора. Он је атмосферу описао као "невиђену и за њега неочекивану".

Истакао бих и сјајну организацију, бар за сада. На све се мислило, бар када је у питању рад представника медија. Прес центар је одлично позициониран, па вас двадесетак корака дели и од паркета, и од сале за конференције, и од микс зоне. Али о томе више другом приликом.

А сада се сви заједно окрећемо мечу против силно мотивисаног домаћина. Са Новицким".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару