Читај ми!

Пад Италије у Берлину, Финци следећи противник

Србија – Италија 101:82 (крај). Србија убедљиво савладала Италију у последњем мечу у Берлину, чиме је освојила прво место у групи Б Европског првенства. Теодосић и Бјелица фантастични, одбрана "орлова" донела убедљиву победу. Србија у осмини финала игра у недељу против Финске.

Кошаркашка репрезентација Србије освојила је прво место у групи Б на првенству Европе, пошто је у 5. колу победила селекцију Италије са 101:82 (25:19, 23:21, 28:19, 27:23).

Изабраници Александра Ђорђевића пружили су још једну одличну партију и са максималним учинком путују у Лил, где ће бити одиграна нокаут фаза такмичења

Као и против Турске, српски кошаркаши фуриозно су ушли у меч и већ на старту сусрета дали до знања Италијанима да неће имати чему да се надају.

Са 26 поена и осам асистенција, од чега 19 за првих 20 минута, Милош Теодосић је буквално сам трасирао победу српског тима. Италијани нису имали решење за његове продоре, магична проигравања и шутеве за три поена.

По ко зна који пут показало се да ретко која екипа може да парира Ђорђевићевим пуленима када је капитен расположен за игру.

И не само то, српски селектор може да буде задовољан, јер његов тим не осцилира, већ како који репрезентативац уђе у игру са клупе да свој допринос.

Одличну подршку Теодосић је имао у лику Немање Бјелице и Мирослава Радуљице, који, како шампионат одмиче, полако улази у препознатљиву форму.

Бјелица је сусрет завршио са 19 поена, српски центар додао је 14, док је двоцифрен учинак имао и Богдан Богдановић – 10 поена.

Тренер Симоне Пјаниђани одмарао је на овом мечу Марка Белинелија, али питање је колико би НБА ас помогао против изузетно расположеног вицешампиона света.

Италија је најближа преокрету била у 23. минуту, када је пришла на само 52:46. Брзом серијом од 11:2 репрезентативци Србије вратили су високу предност, коју су чували до самог краја.

Српски кошаркаши имају два дана паузе, а меч осмине финала одиграће у недељу против четвртопласиране селекције из групе А – Финске.

Овако је протекао последњи меч "орлова" у Берлину:

16.12 – Крај меча, Србија – Италија 101:82.

Теодосић 26 поена и осам асистенција, Бјелица 19 поена и осам скокова, Радуљица 14 поена и пет скокова. Ђентиле 19, Барњани 17 за Италију.

16.00 – Средина последње четвртине, Србија води са 90:71.

15.50 – На почетку последње четвртине, Србија води против Италије са 74:59.

Осим Теодосића, који је сакупио 23 поена и осам асистенција, прорадио је и Бјелица са 15 поена и шест скокова. Радуљица има 12 поена.

Код Италијана, Алесандро Ђентиле има 14 поена.

15.41 – Средина треће деонице, Србија иде на "плус 15" – 63:48.

15.31 – Настављен је меч у Берлину.

15.16 – Полувреме, Србија – Италија 48:40.

Још једно добро полувреме Србије у Берлину. Теодосић има 19 поена и пет асистенција, Радуљица 10 поена. На другој страни, Галинари 11, Барњани осам поена.

Екипе су готово изједначене у скоковима и шуту за три поена, Србија има више асистенција (13:9) и рампи (3:0).

15.04 – Италија на почетку друге деонице улази у серију и прилази на само минус два. Ипак, Србија поново додаје гас и на средини друге четвртине води са 40:29.

14.50 – После прве четвртине, Србија против Италије води са 25:19.

Теодосић фантастичан са 14 поена, на другој страни Барњани има шест.

14.42 – Одличан почетак Србије (8:0), Италијани се враћају у живот, па је средином прве четвртине резултат 10:7.

14.31 – Почео је меч у Берлину.

14.23 – Почетна петорка Србије: Теодосић, Марковић, Калинић, Бјелица и Кузмић. За Италијане крећу Арадори, Чинчарини, Ђентиле, Галинари и Барњани.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару