Читај ми!

Koшаркаши Србије на пријему код премијера Вучића

Председник Владе Србије Александар Вучић захвалио је кошаркашкој репрезентацији Србије, тренеру Александру Ђорђевићу, председнику Кошаркашког савеза Драгану Ђиласу и свим члановима националног тима и честитао на освајању четвртог места на Евробаскету.

"Ови играчи су показали велико срце, и ја сам задовољан што могу да им честитам на изванредном четвртом месту у Европи. Сигуран сам да они могу и боље, чему се ми надамо, а бесмислено би било да очекујемо – по мало чему смо у Европи четврти", рекао је Вучић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он се нашалио рекавши да је председник КСС-а Ђилас "веома несрећан" због тога што није могао да из Француске виче премијеру да "спреми паре", додавши да ће Србија наћи довољно новца да испуни своје обавезе према кошаркашима и свим другим спортистима.

Вучић је оценио да су кошаркаши "осветлали образ" Србије и показали да се репрезентација "лавовски бори, изгара на терену", а то је "оно што људи највише цене".

Селектор државног тима Александар Ђорђевић истакао је да му је част што је друго лето заредом са овим момцима и најавио да ће се репрезентација за две године вратити са златном медаљом са европског првенства.

"Хвала вам на подршци, похвалама и критикама. На нама је да оправдамо очекивања, овог лета нисмо успели, али будите сигурни да ћемо се за две године вратити са златом", казао је Ђорђевић.

Капитен Милош Теодосић поклонио је премијеру Вучићу лопту са потписима репрезентативаца.

"Изостала је медаља, драго нам је што цените шта радимо за Србију. Ово нам даје енергију и додатни мотив да наставимо да радимо", рекао Теодосић.

Председник КСС-а Ђилас захвалио је Влади Србије на подршци, посебно због жеље да Београд буде домаћин квалификационог турнира за Олимпијске игре.

"Тешко је наћи средства, председник Владе је обећао да ће настојати да обезбеди новац како бисмо се кандидовали за домаћина квалификационог турнира. Учинићемо све да момцима омогућимо да се за Игре у Рију боре у својој земљи", закључио је Ђилас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара