Читај ми!

Ђорђевић за РТС: Бреме морања и резултата утицало на играче

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је, гостујући у Дневнику РТС-а, да је бреме фаворита омело његове изабранике у завршници првенства, али да је, без обзира на све, поносан на њих.

На питање како гледа на тек завршени Евробаскет, селектор је рекао:

"Може да се гледа и овако и онако. Ми смо највише разочарани, ми који смо такмичари и који смо се тамо борили. Отворено смо рекли да идемо на медаљу, да се за њу 'побијемо'. Играли смо јаку и озбиљну кошарку. Ипак, било је објективних разлога зашто смо слабо одиграли завршницу турнира, где смо наишли на озбиљне противнике, којима овом приликом честитам", рекао је Ђорђевић за РТС и посебно истакао јачину групе у којој је био наш тим.

Упитан да ли је бреме фаворита утицало на резултате, будући да су нас сада озбиљније схватали због резултата на прошлом Светском првенству, Сале Национале је одговорио:

"Ја бих волео да ми на сваком такмичењу играмо у полуфиналу. Ово је много теже такмичење и од Светског првенства и од Олимпијских игара, на које желимо да одемо. Ми смо изванредним односом према раду дошли до завршнице, али је то бреме ипак утицало на екипу. Без обзира на то, ја сам поносан на момке и све људе који су са нама радили. Али, треба нам још искуства", рекао је он и додао: "Мислим да ћемо после овог првенства бити зрелији. И да ће нам оно донети оно што је потребно за медаљу."

О пласману на Олимпијске игре у Рију и о евентуалном домаћинству квалификационог турнира, српски селектор мисли следеће: "Дајте нам да квалификације играмо у Србији. Ми волимо да играмо пред нашом публиком, имамо добар однос са њом. Мени је драго што се ово првенство гледало са великом пажњом и још једном се показало да је ово земља кошарке", закључио је Ђорђевић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара