Богдановић: Све је ишло како треба, а онда та Литванија...

Богдан Богдановић рекао je да је национална селекција направила велики резултат освајањем четвртог места на Европском првенству, али да жали што није освојена медаља.

"Препоносан сам на саиграче, никад није боља атмосфера у екипи. Десило се ово на крају, нисмо тако хтели, хтели смо да одемо са медаљом. Било је изузетно тешко играти против Француза на њиховом терену. Још једном бих честитао саиграчима на борби. Велики резултат смо направили, али остаје жал за медаљом", рекао је Богдановић.

Кошаркашка репрезентација Србије је до полуфинала шампионата Европе стигла без пораза, потом је изгубила од Литваније, а онда није успела да освоји бронзану медаљу. У утакмици за треће место славила је селекција Француске са 81:68.

"Све је ишло како треба, а онда та Литванија... Нисмо спавали две ноћи после тога. Стварно је тешко, не могу да вам опишем речима. Све је било супер до полуфинала, после те утакмице... И даље смо ми одлични пријатељи и даље је одлична атмосфера у свлачионици, али нисмо успели да остваримо тај главни циљ, пласман у Рио, а потом ни ту медаљу да узмемо, за нашу част", навео је Богдановић.

Са Европског првенства пласман у Рио су обезбедили само финалисти, репрезентације Шпаније и Литваније, док ће Србија своју визу за Олимпијске игре покушати да обезбеди преко квалификација.

"Ако се избори тај Рио и ако се тамо направи неки резултат, ово ће брзо заборавити и нама ће бити лакше", додао је Богдановић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара