Читај ми!

Ђорђевић: Није било могуће победити Француску

Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да не може да буде незадовољан учинком екипе на Шампионату, али да је утакмица против Француске за бронзану медаљу "била немогућа да се победи из разних разлога". Ђорђевић је дао оцену и свега урађеног на Евробаскету, али је и нагласио да млади играчи морају још да раде.

"Честитам Француској и организатору на доброј организацији утакмице за бронзу. Честитам играчима на изванредном понашању, односу према игри и тренингу током целог првенства и у неколико година што смо заједно. Дали смо све од себе у околностима које нису баш биле најидеалније да се одигра утакмица за бронзу против домаћина и таквих играчких легенди које су већ биле предодређене за злато", рекао је Ђорђевић.

Кошаркашка репрезентација Србије није успела да освоји бронзану медаљу на Европском првенству, пошто је у Лилу изгубила од Француске са 68:81.

"Из респекта према кошарци и играчима не бих рекао оно што ме у овом тренутку тишти и због тога сам то рекао само играчима у свлачионици. Не могу да будем незадовољан, показали смо много, борили се, дошли смо до утакмице за медаљу. Штета, ово је била немогућа утакмица да се победи из разних разлога. Када је будем погледао, то ће потврдити моје размишљање", рекао је Ђорђевић.

Кошаркаши Србије изборили су се за место у квалификацијама за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године, а финалисти са Европског првенства, Шпанија и Литванија пласирали су се директно.

"Бићемо овде и следеће године, још јачи и одлучнији. Изборили смо квалификације, што је био један од примарних циљева, али наша највећа жеља и циљ, до кога смо могли да дођемо... Али кошарка је таква, игра се на једну лопту, а утакмица против Литваније нам је одузела много енергије и менталне снаге коју смо имали. Током шампионата смо показали добру менталну снагу, група је била изузетно тешка, много смо се потрошили", рекао је селектор.

Он је рекао да је његовој екипи много штете у данашњој утакмици нанела игра у скоку, пре свега скок у нападу Рудија Гобера.

"Снагом и агресивношћу су нас одвукли далеко од коша. Тражили смо шут, у трећој четвртини. Имали смо шест отворених шутева који не улазе, а обично уђе један. Све време смо понављали: 'Само једна, полако поен по поен', али тај поен никако да дође. Без обзира на то што смо у одбрани изгинули, доста штете нам је нанео Гоберов офанзивни скок, који нисмо успели да исконтролишемо", рекао је Ђорђевић.

"То је можда прва утакмица коју смо изгубили на скоку. Играчи треба да буду у контакту, тај сегмент нисмо добро радили, али треба много кошаркашког знања које можда фали неким играчима, начин на који се играју овакве утакмице", додао је он.

Селектор је навео да млади играчи морају да напредују.

"Они морају индивидуално да напредују и почну да схватају кошарку која се не игра само по видеима и друштвеним мрежама и твитерима, него она која доводи до резултата и медаља. Толико је тешко освојити медаљу. Овакве утакмице се добијају великим знањем и квалитетом, не само талентом. Треба да прође време. Видећемо следеће године када се окупимо како ће све то изгледати. Рано је да се о томе размишља", рекао је Ђорђевић.

Он је захвалио свим сарадницима и играчима рекавши да су сви дали све од себе да изгледају као екипа и да се нада да су "бар то успели".

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара