Читај ми!

Ђорђевић: Честитам момцима на приступу!

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је задовољан озбиљношћу и односом својих играча у данашњој утакмици против Исланда на Европском првенству.

"Морам да честитам својим играчима на озбиљности. То је нешто што поштујем код играча. Играли смо озбиљно, са много срца и жеље за победом. Исланђани су одлични, стварно их поштујем како играју и како се понашају. Ово је битна победа, идемо на следећег противника. Ми смо висока екипа, али смо се спустили у став и стигли их све у одбрани. Сви минути су добро подељени, што је важно за очување енергије", рекао је Ђорђевић новинарима у Берлину.

Србија је победила Исланд са 93:64 и тако забележила трећу узастопну победу на шампионату. Селектор је казао да му је драго како су успешно распоређени минути, јер је тешко играти сваки дан. "Орлови" су тек у другом полувремену показали колика је разлика у квалитету.

"Утакмица траје 40 минута. Не постоји прво и друго полувреме. Они су покушавали да пронађу предност у односу на нас, и једноставно смо на крају реаговали бољом одбраном, што се и очекује од ове екипе. Наш однос према игри је такав да нисмо говорили 'лако ћемо', нисмо спуштали руке у одбрани", рекао је Ђорђевић.

Србију у среду чека Турска.

"Турска је изузетан противник, имају добру игру. Одиграли су највише припремних утакмица. Знају и они каква је ово група... Сјајна су екипа, али морају да осете наш физички приступ игре. Ми се бавимо само собом. Анализирали смо своје грешке у претходним дуелима да бисмо знали шта да поправимо и како још да повећамо самопоуздање. Ми се бавимо само собом и тако ћемо до краја", рекао је Ђорђевић.

Селектор Исланда Крејг Педерсен рекао је да је Србија била превише квалитетна за његову екипу.

"Био сам задовољан након првог полувремену. Стално смо причали да треба да имамо добру селекцију шута. Ми нисмо тим који може да игра у рекету, али сам био задовољан селекцијом шута. Ипак, Србија је превише квалитетна. Њихови играчи са клупе су на изузетно високом нивоу. Ја сам поносан на своје играче", рекао је Педерсен.

Најбољи исландски играч Логи Гунарсон похвално се изразио о данашњем ривалу.

"Србија је друга по квалитету екипа на планети, одмах после САД. Играли смо добро у прва два кола, али сада је ово било превише за нас. Сваки играч у Србији је сјајан и свако има своју замену. Изузетно су стрпљиви и изузетно интелигентни. То је оно што их чини једном од најбољих екипа на планети. За нас је све ово велико искуство", рекао је Гунарсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару