Читај ми!

Ђорђевић: Респектујемо све ривале!

Селектор Саша Ђорђевић рекао је новинарима да Србија не жели улогу фаворита, као и да "орлови" респектују све противнике на такмичењу. Немамо право на препотентност, идемо корак по корак ка медаљи, рекао је селектор "орлова".

Понедељак је слободан дан у групи Б у Берлину, а "орлови" су га искористили за лакши тренинг и како би се опоравили за предстојеће мечеве.

"Данас смо имали лакши тренинг, мало шут, мало теретана, мало анализа наших утакмица... Ово и јесте дан за то – за неки опоравак кроз рад", рекао је Ђорђевић српским новинарима.

Србија је забележила победе у прва два меча, али селектор не сматра да нас то ставља у позицију фаворита на такмичењу.

"Ми респектујемо сваког противника. Када се игра такмичење, нарочито по групама, када су сви свежи, са великим амбицијама, не постоји име за које може да се каже да је фаворит. Ми не смемо да упаднемо у ту замку, респектујемо сваког противника", бежи Ђорђевић од улоге фаворита.

Наредни противник Србије, у уторак, биће селекција Исланда.

"Исланд је веома незгодна екипа. Имају феноменалну подршку навијача. Играју тимску кошарку, врло брзу, сви шутирају за три поена, изузетно су паметни у дефанзивним преузимањима... Имају квалитет и као што је Стефансон рекао Марковићу: 'Долазимо да вас победимо.' Неће бити лака утакмица, Исланд је показао велики карактер", опрезан је Ђорђевић.

Српски кошаркаши у прва два меча имали су проблема у шуту за три поена.

"Игра се зове 'баскетбол', што значи треба убацити 'бол' у 'баскет'. Треба то погодити, али већ имамо неке карактеристичне знаке игре, који мени дају сигурност. Погодићемо ми те шутеве... И у првој и у другој утакмици било је исхитрених шутева, као да тројка вреди девет поена, а то не постоји. Са мало смирености и сталожености може игра да дође до нас, да ми не држимо игру индивидуално. Мислим да је то очекивано за почетак такмичења", каже селектор Србије.

Без обзира на тријумфе, Ђорђевић тврди да су "орлови" чврсто на земљи.

"Идемо даље, чврсто на земљи са обе ноге. Мислим да је то дужност свих нас, мене пре свега, али и свих вас (новинара). Свака утакмица је опасност по себи. Ово су такви противници – свако сваког може да победи. Ми смо победили јуче, могли смо и да изгубимо и не би било незаслужено. Немамо право на препотентност. Ми смо дошли овде да се, корак по корак, боримо за медаљу и такав приступ код нас постоји", рекао је Ђорђевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару