Читај ми!

Ђорђевић: Најважније да смо победили

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је да његов тим морао да се бори и против домаћина Немачке и против публике, а оценио је и да је екипи недостајала концентрација.

"Ово је најтежа група на турниру. Понављам се, али морамо да кажем то и данас. Данас смо се борили против свих, Немачке и њихове публике. Ми смо се издували против Шпанаца, слабија нам је концентрација била данас, то је можда и нормално иако се мени као тренеру то не свиђа. Остали смо у игри, а Немања (Бјелица) је погодио невероватан шут и донео нам можда најбитнију победу", рекао је Ђорђевић новинарима после меча.

Србија је из игре шутирала 24/65, а за три 4/30.

"Неке шутеве смо форсирали, неке нисмо. Просто, мора да се шутне. Најлакше би било да увек имамо отворене шутеве. Немци су се одлично спремили, бранили су нас добро. Ово је можда и негативан рекорд по шуту, али најбитније је да смо победили. Да ми је неко понудио да Немци против нас убаце 66 поена, одмах бих прихватио. Нисмо играли довољно агресивно, нисмо неке основне ствари, да ли је то умор или тежина утакмице, али се то тражи утакмице", рекао је Ђорђевић.

Бјелица је свој кош постигао 0,9 секунди пре краја, а Ђорђевић је рекао да је та акција, која је почела три секунде пре краја била намењена њему.

"Што се тиче последњег шута, нацртали смо га, Бели га је дао и свака му част. Сви смо знали да ће бити чврсто, али на крају један леп дан. Сигурно да када будемо одморнији бићемо још бољи. Немамо поене у транзицији", рекао је Ђорђевић.

"Нисмо само ми играли лоше, него су и Немци играли сјајно. Тако морамо и и да играмо одбрану. Имамо своје предности, али то увек морамо да реализујемо на паркету. Имали смо несрећно шутерско вече, дуго се ово није видело. Понекад нисмо ни поштовали своје принципе у одбрани. Овде је била најважнија победа, а игру ћу да заборавим већ данас. Играли смо две јако тешке утакмице. (Милош Теодосић) Тео још није у такмичарској форми, као и (Зоран) Ерцег. Много ће нам значити одмор, да одморимо мишиће", рекао је Ђорђевић пред дан одмора.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару