Читај ми!

Пешић верује у Србију и селектора Ђорђевића

Некадашњи селектор Југославије и Немачке Светислав Пешић рекао је да верује у репрезентацију Србије на Европском првенству и казао је да треба подржати и селектора Александра Ђорђевића.

"Србија је одлична. Тим је добар, постоји континуитет са тренером, направљена је атмосфера, добра је екипа. Знамо да је у кошарци екипа на првом месту, то је екипни спорт у коме на крају појединци одлучују. Србија има довољно појединаца који се неће уплашити лопте на крају", рекао је Пешић новинарима из Србије у Берлину.

"Јака је група, јаке су репрезентације...Нема Србија разлога да се плаши, али мора сваког да респектује, а то нам није увек јача страна. Респект је потребан, он појачава концентрацију, озбиљност. Имамо искуства, то су играчи који дуго играју на врхунском нивоу. Ја верујем у Србију", рекао је Пешић. Искусни стручњак је казао да треба дати подршку селектору.

"Ми смо врло често у контакту, чујемо се, разговарамо. Он је на добром путу да направи добру репрезентацију. Биће врхунски тренер. Тренер се постаје не само победама, него и поразима, тешким ситуацијама, повредама, неуспесима. Треба му дати подршку зато што је он то заслужио. Он ће ову репрезентацију задужити", рекао је Пешић.

У разговору са новинарима поменуо се и званично најбољи играч Евролиге Немања Бјелица, за кога многи говоре да му је Пешић препородио каријеру када га је из Аустрије довео у Црвену звезду, као и да је најзаслужнији за његов развој.

"Он је најзаслужнији за свој развој, наравно, а ми који смо били у пролазу смо утицали на његово разумевање кошарке, тренинг...Постао је озбиљан човек, озбиљан играч, добио је самопоуздање које му је фалило. Напунио се искуством играјући у Евролиги и сада је тамо где припада (НБА)", рекао је Пешић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару