Читај ми!

Вучић: Ер Србија све људе третира једнако

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да се компанија Ер Србија понаша у складу са професионалном етиком и да све људе третира једнако, па и кошаркаше Србије, те оценио да је сасвим оправдано што неће да их ослободи плаћања вишка пртљага на лету за Берлин.

Упитан како коментарише чињеницу да је Кошаркашки савез Србије најоштрије осудио одлуку Ер Србија да не одобри захтев да се државна репрезентација ослободи плаћања вишка пртљага на лету до Берлина, Вучић је истакао да је Србија земља која највише у Европи улаже у врхунски спорт и да ће тако бити и настављено. Држава је, како је објаснио, кошаркашима платила све, од дресова, торби, до осталих ствари.

"Надамо се медаљи кошаркаша на ЕП, верујемо у њих. Држава је платила највећи део обавеза који су имали, да се не играмо игара које разни људи причају, то је све држава платила зато што је штедела на неки други начин", истакао је Вучић.

Премијер Србије је нагласио да је задовољан што се Ер Србија понаша у складу са пословном етиком, као озбиљна западна компанија, те да су исте захтеве имали и "принчеви, естрадне звезде и други спортисти", али да им то није дозвољено.

"Тако се понаша озбиљна компанија, са самоуправљањем је завршено. Она нема никакав уговор о спонзорству и нема никакве потребе да се било ко на било који начин обраћа лошим речима Ер Србији, која се понаша професионално и све људе третира једнако", истакао је Вучић, додајући да је то тако без обзира да ли захтеве према њој имају "Ђилас, Вучић или Свети Петар".

"Неки кажу могли смо то за време Јата, па могли сте када је држава плаћала по 40 милиона сваке године, а сад хоће да узима од Ер Србије и хоће да има више новца за свој народ", додао је Вучић.

Он је кошаркашима пожелео све најбоље на ЕП у Берлину, рекао да од њих очекује медаљу и подсетио да је држава пре неколико дана ватерполистима и кошаркашицама исплатила милион евра за освојене медаље.

"Желим им све најбоље, све смо платили, све ћемо да платимо и у будуће, много више него било која друга европска земља. Очекујемо да исплатимо велики новац и кошаркашима, што значи да ћемо сигурно имати медаљу", навео је Вучић.

Додао је да држава од спортиста очекује и двоструко више медаља на Олимпијским играма у Бразилу, седам или осам, и да ће држава и то да плати.

Тако функционишу озбиљне земље, поручио је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару