Читај ми!

"Трофеј Београда" остаје у Србији, "орлови" убедљиви против Русије

Репрезентација Србије освојила је "Трофеј Београда", пошто је у финалу савладала Русију са 95:61. Милош Теодосић најбољи играч турнира. Кина освојила треће место. "Орлови" се опростили од публике у Србији пред Европско првенство.

Кошаркаши Србије освојили су турнир "Трофеј Београда 2015" пошто су у финалној утакмици савладали селекцију Русије са 95:61 (27:12, 12:19, 31:13, 25:17).

Србији је ово био последњи меч у Србији до почетка шампионата, а до краја припрема одиграће још четири меча.

Селектор Александар Ђорђевић вечерас је оставио на клупи Драгана Милосављевића, Николу Милутинова и Стефана Пота. "Орлови" су вечерас, као и у осталим припремним утакмицама озбиљно и мотивисано приступили мечу, што је резултирало убедљивим тријумфом.

Русија је добро почела утакмицу и повела са 7:2, а Србија се вратила и средином прве деонице после поена Огњена Кузмића стекла прво вођство на утакмици – 10:9.

Домаћи тим је предводио тада капитен Милош Теодосић, који је разиграо своју екипу, тако да је Србија после прве четвртине повела са двоцифреном разликом – 25:12.

Није се ништа битно мењало у игри и у другој четвртини, а Русе је у "прикључку" држао Виталиј Вридзон, који је прво полувреме завршио са 12 поена.

Србија је у другом полувремену задржала ниво игре, тако да је темпом и дисциплином почела да "ломи" Русију и стекне више од 20 поена разлике.

Домаћи тим се у другом полувремену није опуштао и почео је да подиже разлику, која је у једном тренутку била и близу 30 поена разлике.

Најефикаснији у победничком тиму био је Мирослав Радуљица са 15 поена, док су Теодосић и Никола Калинић постигли по 12, а Немања Недовић 11 поена. Теодосић је проглашен и најкориснијим играчем финала.

Фридзон је постигао 16 поена за Русију, а Антон Понкрашов 12.

Ово је била друга победа изабраника Александра Ђорђевића над Русијом у припремама за првенство Европе, након што су претходно славили 8. августа у Лиону (75:56).

У мечу за треће место, Кина је победила Венецуелу са 63:57.

Србија сада иде на турнир у Израел, где ће играти мечеве против селекције домаћина и Украјине, а онда ће одиграти два меча против Словеније, један у Љубљани а други у Бањалуци.

Европско првенство почиње 5. септембра, а Србија је у групи са Немачком, Турском, Шпанијом, Италијом и Исландом.

Овако је протекао меч:

22.25 - За најкориснијег играча турнира проглашен је капитен наше селекције Милош Теодосић.

22.22 - Крај меча. Србија - Русија 95:61

22.03 - Крај треће четвртине Србија - Русија 70:44. Трећи период наши кошаркаши добили су са 31:13. 

21.24 - Полувреме. Србија против Русије води са 39:31. Друга четвртина је припала противнику - 12:19.

20.55 - На крају прве четвртине, Србија има убедљиву предност - 27:12. 

20.35 - Почео је меч у Комбанк арени. 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару