Читај ми!

Гонзало Игуаин, истеривач "ђавола"!

Аргентина–Белгија 1:0 (крај). Поготком Гонзала Игуаина у осмом минуту, Аргентина савладала Белгију и пласирала се у полуфинале Мундијала. "Гаучоси" били бољи ривал током целог меча, Белгија тешко стизала до прилика за гол. Противник Аргентине у полуфиналу биће бољи из дуела Холандије и Костарике.

Био је на мети критика током Мундијала, "није се видео" на терену у прва четири меча, а онда је једним добрим потезом одвео своју репрезентацију у полуфинале Светског првенства. Гонзало Игуаин постигао је победоносни гол за Аргентину против Белгије и донео велико славље великом броју навијача "гаучоса".

Разочарала је Белгија. Много више смо очекивали од екипе која је забележила четири победе на турниру, али Аргентина је још једном показала да је много више од Лионела Месија.

Додуше, одиграо је и Меси сјајну утакмицу, господарио средином терена и делио лопте својим саиграчима, али његову славу, бар на тренутак, преузео је нападач Наполија Гонзало Игуаин.

Игуаин је успео и да погоди пречку белгијског гола, да би у финишу меча Меси пропустио велику прилику да "запечати" победу свог тима.

Белгија је за 90 минута створила само неколико полуприлика, премало за четвртфинални дуел са једним од највећих фаворита за освајање "богиње".

Аргентина је тако постала трећи полуфиналиста на турниру у Бразилу, а противник у борби за велико финале биће јој бољи из дуела Холандије и Костарике, који се игра од 22 сата.

Меч на Националном стадиону у Бразилији судио је италијански судија Никола Рицоли.

Овако је протекао меч:

19.54 - Крај утакмице, Аргентина је у полуфиналу!

19.53 - Велика узбуђења гледамо у последњих неколико минута сусрета. Прво је Меси имао идеалну ситуацију да обезбеди Аргентини пролаз у полуфинале, али Куртоа брани ситуацију "један на један". На другој страни, Лукаку је у шанси, али не шутира, него покушава да пронађе саиграче. Без резултата.

19.48 - Истекао је 90. минут меча, играће се још пет минута надокнаде времена. Аргентина све ближа полуфиналу на Мундијалу у Бразилу.

19.43 - Велика прилика за Белгију у 85. минуту меча. Де Брујне је покушао ударцем да искористи леп напад свог тима, али Гарај блокира тај шут, нови корнер за Белгију.

19.39 - Нема много игре у Бразилији. Аргентина врло успешно задржава време, Белгија тешко долази до прилика за ударац ка голу Ромера. Последњу измену врши Алехандро Сабеља, Фернандо Гаго замењује Гонзала Игуаина.

19.33 - Последњу измену на мечу врши Марк Вилмотс, уместо изузетно лошег Едена Азара у игри је Насер Чадли.

19.29 - Нову измену врши Сабеља, уместо Езекијела Лавеција у игри је Родриго Паласио.

19.25 - Као да Белгија појачава притисак ка голу Аргентине. После центаршута Де Брујнеа, Гарај незгодно интервенише, скреће лопту ка свом голу, али опрезан је Ромеро. 

19.19 - Коначно прилика за Белгију. Центаршут Фертонгена покушава да искористи Маруан Фелаини, али његов ударац главом одлази преко гола Ромера.

19.17 - Двоструку измену прави Марк Вилмотс. Уместо Дивока Ориђија и Кевина Мираласа у игри су Ромелу Лукаку и Дрис Мертенс. Повређен је Езекијел Лавеци, али после указане помоћи враћа се на терен.

19.13 - Умало Игуаин да постигне свој други погодак на мечу. Нападач Наполија вукао је контру од средине терена, преварио Компанија, али његов ударац одседа на пречки гола Белгије. Одличну партију пружа Игуаин, који је био критикован од стране аргентинске јавности због бледих издања на Мундијалу.

19.09 - Прву већу прилику у наставку стварају Аргентинци. Гонзало Игуаин соло акцију завршава ударцем, али је Ван Бујтен изблокирао његов покушај, само корнер за "гаучосе".

19.03 - Почело је друго полувреме. Нема измена у саставима тимова.

18.48 - Полувреме у Бразилији, Аргентина - Белгија 1:0.

18.46 - Лионел Меси апсолутно господари средином терена на овом мечу. Везисти Белгије имају много проблема да зауставе једног од најбољих играча света свим времена. Истекао је 45. минут меча, играће се још два минута надокнаде времена.

18.42 - Напокон Белгија ствара какву-такву прилику за гол. Са десетак метара Миралас шутира главом, али лопта одлази поред десне стативе Ромеровог гола.

18.41 - Добра прилика за Аргентину остаје неискоришћена. Лионел Меси извео је слободан ударац са 17 метара, готово из идеалне позиције, ипак, његов ударац одлази преко гола Куртое.

18.33 - Велики проблем за Алехандра Сабељу. Повредио се Анхел Ди Марија, мора да напусти игру, а на терену је играч Бенфике Енцо Перез.

18.28 - Брз контранапад Аргентине, Ди Марија је у ситуацији "један на један" са Компанијем, али капитен "ђавола" успева да изблокира ударац офанзивног везисте Реала.

18.26 - Одлично постављена одбрана Аргентине не дозвољава Белгији да направи озбиљнију прилику за ударац. Ипак, покушава Де Брујне са двадесетак метара, Серхио Ромеро је на правом месту и интервенише без већих потешкоћа.

18.16 - Прошло је већ 15 минута меча, Аргентина води, а од Белгије нисмо видели апсолутно ништа. Као да је рани погодак Игуаина шокирао "ђаволе", Ориђи је одсечен у шпицу напада, а Еден Азар нема много утицаја на дешавања на терену. 

18.10 - Ово је први погодак Гонзала Игуаина на Мундијалу у Бразилу, истовремено први његов погодак за Аргентину још од августа 2013. године. 

18.08 - ГОООООЛЛЛ! Гонзало Игуаин доводи Аргентину у вођство од 1:0. Лопта је помало срећно стигла до нападача Наполија, који фантастично реагује и успева да савлада Куртоу.

18.06 - Првих пет минута меча пролази у борби на средини терена. Један опаснији напад извела је Аргентина, али Лавеци није успео да пронађе Игуаина у петерцу Белгије. 

18.01 - Главни судија меча Никола Рицоли дао је знак за почетак утакмице

17.55 - Интонирају се химне две репрезентације на Националном стадиону у Бразилији, прво аргентинска, а затим и белгијска. 

17.54 - Капитени две екипе, Лионел Меси и Венсан Компани, читају поруке подршке против расизма. 

17.49 - Десетак минута остало је до почетка меча, играчи су спремни да изађу на терен стадиона у Бразилији. 

17.35 - Овако изгледа свлачионица Аргентине...

17.30 - Белгија је постигла шест голова у досадашњем делу турнира, а занимљиво је да су чак четири дело резервиста. "Ђаволи" су сва четири меча добили са једним голом разлике (два пута 1:0, два пута 2:1). 

17.14 - Лионел Меси је играч који је створио највише прилика на шампионату (18), а имао је и највише успешних дриблинга у Бразилу (24). 

17.06 - Један од најважнијих мечева у историји белгијског фудбала, "ђаволи" су одиграли управо против Аргентине. У полуфиналу Мундијала 1986. године у Мексику, Аргентина је савладала Белгију са 2:0, а стрелац оба поготка био је Дијего Армандо Марадона. "Гаучоси" су касније освојили шампионску титулу, док је Белгија морала да се задовољи четвртим местом.

17.01 - Две репрезентације одиграле су четири међусобна меча, Аргентина је три пута славила, док је Белгија забележила један тријумф. Није било нерешеног резултата. 

16.50 - Белгија наступа у следећем саставу: Куртоа, Алдервајрелд, Компани, Ван Бујтен, Фертонген, Витсел, Фелаини, Де Брујне, Миралас, Азар и Ориђи. У односну на већину мечева на овом турниру, Кевин Миралас игра уместо Дриса Мертенса на позицији десног офанзивног играча. У тиму поново нема Ромелуа Лукакуа, у шпицу напада је млади Дивок Ориђи.

16.45 - Аргентина меч почиње у следећем саставу: Ромеро, Забалета, Демикелис, Гарај, Басанта, Биља, Маскерано, Ди Марија, Лавеци, Меси и Игуаин. Басанта уместо Роха на позицији левог бека, Лукас Биља ће у везни ред уместо Гага, док ће у последњој линији одбране Федерика Фернандеза заменити искусни Мартин Демикелис.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара