Костарика после пенала до четвртфинала!

Костарика - Грчка 2:1 (пенали 5:3). Сан Костарике и даље траје - играће четвртфинале! После 120 минута у Ресифеу није било победника, па су учесника четвртфинала одлучили пенали а ту су присебнији били Костариканци. Гекас промашио пенал у четвртој серији. Пре тога, Руиз је довео Костарику у вођство али је Папастатопулос и надокнади донео изједначење и продужетке.

У дуелу два највећа изненађења Мундијала, више среће и нерава имала је Костарика, која је после бољег извођења пенала (5:3) победила Грчку са 2:1 и пласирала се у, за њих историјско, четвртфинале Светског првенства.

Меч који није обиловао лепотом одигран је у Ресифеу а после првих 45 минута није било голова. У том делу утакмице Грци су били опаснији а Костариканци су имали иницијативу али без конкретне користи.

Друго полувреме почело је сјајно за екипу Костарике - Брајан Руиз искористио је смушеност одбране "Хелена" и траљавим али прецизним ударцем донео вођство свом тиму у 48. минуту.

Уследио је одговор Грчке и велики притисак. Томе је додатно допринео и дефанзивац Костарике Оскар Дуарте, који искључен у 66. минуту након другог жутог картона.

Ређали су се напади Грка, покушавали су Гекас, Карагунис и друштво али ипак нису успевали да упуте добар завршни пас или квалитетан ударац ка голу Наваса.

И онда, у првом минуту надокнаде времена, оно што није успело нападачима пошло је за ногом штоперу Сократису Папастатопулосу, који је био присебан у шеснаестерцу Костарике и савладао Наваса за изједначење - 1:1.

Убрзо након тога, судија Вилијамс је означио крај регуларног дела меча. Играни су продужеци.

У додатних тридесет минута, Грци су очекивано имали више од игре али нису успели да материјализују бројчану предност. Најбољу шансу пропустио је Костас Митрогоглу на истеку 120. минута.

Уследили су пенали и сигурно извођење оба тима до четврте серије. Тада је Џоел Кембел био сигуран за Костарику а искусни Гекас промашио пенал за Грчку. Тачније, Навас му је сјајном парадом одбранио шут.

Човек одлуке био је извођач петог пенала Умања, који је хладнокрвно и изузетно прецизно шутирао, погодио мрежу Карнезиса и одвео своју селекцију у четвртфинале и дуел са Холандијом. 

Овако је текао меч Костарика - Грчка: 

00.56 - Умања сигуран за 5:3 и велико славље Костарике! Највећи успех у историји за Риуза и другове, који ће у четвртфиналу играти против Холандије.

00.55 - Четврта пенал серија: Кембел сигуран а Навас брани ударац Гекаса.

00.53 - Трећа пенал серија: Гонзалес и Холебас без проблема погађају - 3:3

00.51 - Друга пенал серија: Руиз и Христодулопулос без грешке - 2:2. 

00.45 - Прва пенал серија: Боргес погађа за Костарику а Митроглу за Грчку - 1:1!

00.40 - Крај меча и другог продужетка - 1:1. Пенали ће одлучивати ко ће у четвртфинале. У само финишу другог продужетка Митроглу је имао сјајну шансу али су га у последњем моменту изблокирали одбрамбени играчи Костарике. 

00.27 - Завршен је први продужетак, резултат је непромењен - 1:1. Темпо је прилично опао, чини се да ни Грци ни Костариканци немају снаге за поведу, иако "Хелени" имају више лопте у свом поседу... 

00.07 - Велики притисак Грчке у првом продужетку, међутим Гекас је два пута био непрецизан у добрим приликама. 

00.02 - Почео је први продужетак. 

23.55 - Крај меча у Ресифеу - победника и четвртфиналисту одлучиће продужеци. 

23.51 - ГООООООЛ за Грчку - Сократис Папастатопулос доноси изједначује на 1:1! Гекас је имао лопту у казненом простору, петљао мало а онда је она дошла до штопера који веома хладнокрвно, у маниру голгетера погађа мрежу немоћног Наваса!

23.49 - У току је деведести минут меча. Грчка напада али прилично јалово, а Костариканци играју тако да се не примећује да имају играча мање на терену.

23.35 - Још петнаест минута до краја меча, Грци нападају али се Костариканци веома организовано и успешно бране. Веома добру шансу имао је Карагунис из слободног ударца али је веома лоше захватио лопту и послао је високо изнад гола Наваса.

23.25 - Црвени картон за играча Костарике Оскара Дуартеа. До краја меча "Грци ће имати бројчану предност. Остаје да се види хоће ли је искористити... 

23.13 - ГОООООООЛ! Води Костарика са 1:0, стрелац је био капитен Брајан Руиз! Болањос је прошао по левој страни, упутио повратну лопту по земљи ка Руизу који са пеналтика шутира такође по земљи и лопта "споро" одлази у малу мрежу голмана Карнезиса. Чудан гол али то је најмање бирно за Костраиканце у овом тренутку... 

23.05 - Почело је друго полувреме, први напад у наставку имаће Грци. 

22.48 - Завршено је не претерано занимљиво прво полувреме, Костарика - Грчка 0:0.

22.38 - Велика шанса за Грчку у 37. минуту меча - сјајан центрашут Холебаса са леве стране није искористио Салпингидис, који се изненада нашао у одличној ситуацији пред голманом Навасом. Уследио је корнер за Грке, али он није донео ништа вредно помена.

22.23 - Карагунис руши Кембела на ивици казненегог простора и због чега опомиње судија Вилијамс. Болањос потом изводи тај "скраћени корнер" али није било проблема за одбрану Грчке и голмана Карнезиса. 

22.16 - Узвраћају Грци преко Папастатопулоса и Сократиса (након корнера) али нема промене резултата.

22.11 - После првих десет минута екипа Костарике има иницијативу док су се Грци, очекивано, одлучили на нешто повученију поставку и ослањање на контру. Прете Кембел, Руиз и Болањос али за сада без већег успеха... 

22.00 - Почео је меч у Ресифеу, са центра су кренули играчи Костарике.

21.00 - У овим саставима ће екипе започети вечерашњи меч:

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару