Преокрет Холандије у режији Хунтеларa!

Холандија - Мексико 2:1 (крај). Репрезентација Холандије пласирала се у четвртфинале Мундијала у Бразилу, пошто је у сјајном мечу после преокрета у финишу победила екипу Мексика са 2:1. Мексиканци су повели преко Дос Сантоса на старту другог полувремена, да би Снајдер и "меч винер" Хунтелар у финишу меча донели победу и четвртфинале "Лалама".

Још једна спектакуларна утакмица на Мундијалу у Бразилу, донела је победу Холандије над Мексиком од 2:1, након које је "Орање" изборило пласман у четврфинале плантераног шампионата.

Прво полувреме прошло је у много бољој игри Мексика, који је имао више шутева и опаснијих ситуација. На другој страни, Холандија као да је преспавала тај део игре...

И онда шок на старту другог полувремена - омалени Дос Сантос је издржао дуел са Блиндом и сјајним удрацем са дистанце у 48. минуту донео предност Мексику.

Тек после тога Холандија је почела да игра онако како је то радила у прва три меча на првеснтву. Пристискали су одбрану "сомбрероса" са свих страна, предвођени веома расположеним Робену.

Ипак, још расположенији је био сјајни голман Гиљермо Очоа, који је невероватним одбранама држао свој тим у игри и на путу четврфинала.

И таман када су почерли да губе компас у нападу, Холанђани долазе до изједначења. Клас Јан Хунтелар, који је нешто раније заменио Ван Персија, главом спушта лопту Снајдеру, који јаким ударцем тресе мрежу Очое у 87. минуту - 1:1.

Продужеци су висили у ваздуху али је онда вечерас сјајни судија Проенса, чини се, насео на симулирање Робена приликом дуела са Маркезом на гол аут линији у 92. минуту. Показао је на пенал, који самоуверено и веома сигурно користи јунак меча Хунтелар.

Убрзо је меч завршен и уследило је велико славље изабраника Луја Ван Гала и велика туга међу играчима селектора Ерере.

Холандија иде у четвртфинле, Мексиканци се поносно враћају кући...

Овако је текао меч: 

19.57 - Крај меча - 2:1! Холандија је у четвртфиналу Мундијала!  

19.55 - ГОООООЛ! Хунтелар је преузео одговорност и погодио мрежу Очое са 11 метара, за вођство Холандије од 2:1! За само дестеак минута на терену Хунтелар је забележио асистенцију и гол...

19.53 - Пенал за Холандију - Робен је пао после дуела са Маркезом. Чини се да је Проенса насео на симулирање... 

19.51 - Играће се шест минута надокнаде... 

19.49 - ГОООООООЛ! Изједначује Холандија - 1:1! Стрелац у 87 минуту меча био је Весли Снајдер, који је повратну лопту Хунтелара закуцао у мрежу вечерас сјајног Очое. 

19.36 - У 75. минуту, Педро Проенса поново одређује тајм-аут за освежење играча. 

19.34 - Нова добра шанса у којој је био одлични Робен али још једна спектакулрна одбрана Гиљерма Очое. Мексико се определио на контре док Холанђани нападају али осим Робена нема превише расположених играча... 

19.28 - Пново Робен пада у казненом простору али поново нема пенала, сасвим оправдано...

19.24 - Пуно проблема одбрани Мексика задаје Робен, чији је добар центрашут у 64. минуту био прејк за утрчавање Снајдера у шеснаестерац противника. 

19.18 - Велика шанса за Холандију у 57. минуту - шут Де Враја сјајно, уз помоћ стативе, брани Гиљермо Очоа! Велики притисак фудбалера у наранаџастим дресовима од тренутка примљеног гола...

19.10 - ГОООООООООЛ! Ђовани Дон Сантос доводи Мексико у предност од 0:1! Омалени Мексиканац је фантастично шутирао у 48. минуту са неких 17-18 метара и савладао Силесена, који је и поред максималног напора ипоак савладан. Какав почетак другог полувремена! 

19.05 - Почело је друго полувреме. У паузи и Мексико врши принудну измену - повређеног Ектора Морена је заменио Дијего Рејес. 

18.50 - Крај првог полувремена, које је Проенса продужио за четири минута. Холандија - Мексико 0:0. "Сомбрероси" су много бољи и опаснији ривал, док је чета Луја Ван Гала одиграла можда и најслабијих 45 минута на шампионату...

18.46 - Изненада шанса за Робена, којег је упослио Ван Перси али су Маркез и Морено успели некако да зауставе брзог играча Бајерна. Холанђани су том приликом тражили пенал, али је Проенса само одмахнуо руком... 

18.44 - Нова велика прилика за Мексико. Ђовани Дос Сантос је ушао у шеснестерац и шутирао искоса са десне стране али је Силесен био добро постављен и одбранио тај шут. 

18.36 - Поново Мексико прети и поново напад иде преко одличног Мигела Лајуна, чији је центаршут са леве стране ипак завршио у гол-ауту. 

18.31 - Судија Проенса прекида игру како би се играчи расхладили...

18.27 - Прва озбиљнија ситуација пред голом прилично беспосленоиг Очое, али је Ван Перси слабо шутирао са неких 8-9 метара искоса са десне стране. Већ у наредном нападу Мексико поново прети, овога пута бпреко Пералте, чији шут са ивице казненог простора лако хвата Силесен. 

18.20 - Нова опасност пред голом Силесена, Влар је у последњем тренутку интервенисао испред Ерере, иако су Мексиканци тражили опасну игру и пенал. Након тога уследио је први корнер, али без већих узбуђења. 

18.17 - Велика шанса за Мексико у 17. минуту - комбиновали су јужноамериканци у казненом простору "лала", да би онда Ерера са пенала шутирао тик поред десне стативе укопаног Силесена. Мексико много бољи у првој трећини првог полувремена, док Холанђани непрепознатљиво статични... 

18.13 - Поново прети Лајун по левој страни и одлично центрира, али није било никог од Мексиканаца у петерцу Силесена да ту лопту смести у мрежу... 

18.09 - У деветом минуту меча виђена је прва измена - Најџел Де Јонг је морао да напусти терен а заменио га је Бруно Мартинс Инди. Видећемо како ће ова принудна промена утицати на игру "лала"... 

18.05 - У првих пет минута меча, два пута је ка голу Силесена шутирао Лајун, али није био прецизан. Мексико се очигледно неће бранити... 

18.00 - Почео је меч, са центра су кренули играчи Мексика. 

17.40 - Свлачионице обе репрезентације изгледају импресивно...

17.30 - Навијачи обе земље у добром расположењу дочекују утакмицу...

17.00 - Остало је још тачно сат времена до почетка меча у Форталези. Ево састава у којима ће екипе истрчати на терен:

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару