Читај ми!

Блиставо вече Џејмса Родригеза

Колумбија - Уругвај 2:0 (крај). Џејмс Родригез постигао два гола против Уругваја и одвео своју репрезентацију у четвртфинале Мундијала, први пут у историји. Уругвај немоћан без Суареза, Колумбија доминирала током читавог меча.

Колумбија је савладала Уругвај са 2:0 и први пут у својој историји пласирала се у четвртфинале Мундијала. Џејмс Родригез са два поготка срушио "Урусе", који су још једном показали да су без Луиса Суареза нека сасвим друга екипа.

Џејмс Родригез ће дан пре финала Светског првенства у Бразилу напунити 23. године, а већ је постао светска мегазвезда. Играч Монака већ је постигао пет погодака на шампионату и засенио много веће звезде попут Месија, Нејмара или Роналда...

"Бомба" из првог полувремена сигурно је најлепши тренутак досадашњег дела турнира, а када је у 50. минуту Џејмс Родригез искористио и генијалну асистенцију Хуана Квадрада, свима је било јасно да ће Колумбија бити следећи ривал Бразилу.

Наравно, поставља се питање шта би било да је у тиму Уругваја наступио Луис Суарез, али о томе нека размишља нападач Ливерпула. Кавани и Форлан никако нису могли да надоместе одсуство Суареза, а везни ред Колумбије апсолутно је доминирао у односу на бледе Уругвајце.

Одбрана Колумбије функционисала је готово без грешке. Свака лопта која је тешком муком прошла поред Запате и Јепеса, била је лак плен изузетно расположеног голмана Оспине, па Колумбија заслужено иде у четвртфинале.

Следећи испит за момке Аргентинца Хозеа Пекермана биће домаћин турнира Бразил, а већ тај меч може показати да ли су Колумбијци спремни за највише домете.

Меч на Маракани одлично је судио холандски арбитар Бјерн Кујперс.

Овако је протекао други меч осмине финала на турниру:

23.50 - Завршен је меч. Колумбија савладала Уругвај са 2:0 и пласирала се у четвртфинале Мундијала у бразилу. 

23.47 - Истекао је 90. минут игре, играће се још три минута надокнаде времена. Славље колумбијских навијача на трибинама Маракане већ је почело... 

23.41 - Напокон шанса и за "невидљивог" Единсона Каванија, Оспина поново одлично интервенише и одбија лопту у корнер. Из игре излази јунак Колумбије Џејмс Родригез, на терену је Адријан Рамос. 

23.37 - Измена у екипи Колумбије: Фреди Гуарин улази у игру уместо фантастичног Хуана Квадрада. 

23.36 - У великој шанси нашао се Макси Переира, после једне од ретких грешака у одбрани Колумбије. Ипак, Оспина је правовремено напустио свој гол, скратио угао десном беку Уругваја и одбранио његов ударац. 

23.27 - Двадесетак минута остало је до краја меча на Маракани. Уругвај све опасније напада, сада се Колумбија брани и чека своју прилику из контранапада. 

23.25 - Нова прилика у којој се нашао Кристијан Родригез, ипак, искусни Марио Јепес је још јдном на правом месту - од свега само корнер за Уругвај.

23.24 - Последња измена Оскара Табареза: Уместо Гонзалеса на терену је Абел Ернандез. На другој страни Алехандро Мехија мења Теофила Гутијереза.

23.21 - Покушавају Уругвајци да стигну до гола - безуспешно. Добар ударац са дистанце Кристијана Родригеза, али Оспина је на правом месту. 

23.10 - Двоструку измену прави Оскар Табарез. Уместо Форлана и Алвара Переире у игри су Гастон Рамирез и Кристијан Стуани. 

23.05 - ГОООООЛЛЛ! Џејмс Родригез постиже и други погодак на мечу, Колумбија води 2:0. Родригез постиже пети погодак на Мундијалу и избија на чело листе стрелаца.

23.02 - Почиње друго полувреме на Маракани. Оскар Табарез мора нешто драстично да промени уколико жели да његова екипа остане на турниру. 

22.52 - Џејмс Родригез најбољи је играч и стрелац Колумбије на Мундијалу у Бразилу. Млади нападач постигао је четири поготка на прва четири своја меча на светским првенствима и једини је играч којем је то пошло за руком после Кристијана Вијерија 1998. године.

22.46 - Полувреме на Маракани, Колумбија против Уругваја води са 1:0. 

22.35 - Без обзира што имају гол заостатка, Уругвајци настављају са својом игром из већег дела првог полувремена. Ипак, покушава Кавани, одлично брани голман Оспина. 

22.28 - ГОООООЛЛЛ! Фантастичним поготком Џејмса Родригеза, Колумбија води са 1:0. Спектакуларан погодак играча Монака, сигурно најлепши у досадашњем току шампионата!

22.20 - Нема голова на Маракани. Нешто офанзивнија игра Колумбије, која има већи посед лопте, али без конкретних прилика за гол. Уругвајци у првих двадесетак минута меча прилично резервисани. 

22.11 - Играчи обе екипе покушавају ударцима са дистанце да савладају противничке голмане. Прво је покушао Зунига, да би му се на другој страни реванширао Форлан. Без опасности по гол Муслере и Оспине. 

22.05 - Првих пет минута меча припадају Колумбији. Преко Квадрада и Родригеза Колумбијци покушавају да запрете Муслери, Уругвај се одлучио за игру из контранапада.  

22.00 - Почео меч на Маракани. 

21.53 - Играчи две репрезентације су на терену. Интонирана је химна Колумбије, а онда и уругвајска национална песма. 

21.46 - Колумбија је четири пута наступала на Мундијалима, а групну фазу такмичења прошла је само једном, у Италији 1990. године, када је у осмини финала елиминисана од Камеруна. 

21.43 - Иако неће играти меч на Маракани, Луис Суарез је име које се најчешће спомиње у Бразилу. Навијачи "Уруса" нашли су свој начин да подрже суспендованог голгетера...

21.32 - Суспендованог Луиса Суареза у тиму ће заменити искусни Дијего Форлан, који је већ почео један меч на Мундијалу - против Костарике (Уругвај изгубио резултатом 3:1). 

21.20 - "Дресови репрезентације су на Маракани. Место Луиса Суареза је нетакнуто. Идемо, Уругвај", пише на Твитер налогу Савеза Уругваја на којем је окачена и фотографија из свлачионице.

21.12 - Уругвај ће се Колумбијцима супроставити у следећој постави: Муслера, Годин (к), А. Переира, Родригез, Форлан, Хименез, М. Переира, Аревало, Гонзалес, Кавани и Касерес.

21.10 - Колумбија ће меч почети у следећем саставу: Оспина, Запата, Јепес (к), Санчез, Армеро, Агилар, Гутијерез, Родригез, Квадрадо, Зунига и Мартинез.

20.56 - Победник дуела између Колумбије и Уругвају у четвртфиналу ће играти против Бразила, који је на пенале елиминисао Чиле.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару