Одлични Алжир елиминисао Русију!

Русија - Алжир 1:1 (крај). Алжир је у осмини финала шампионата у Бразилу, Русија је елиминисана. "Баћушке" рано стигле до предности, Ислам Слимани у 60. минуту донео изједначење "пустињским лисицама" и други пут у историји одвео их међу 16 најбољих светских екипа.

Алжир је приредио још једно велико изненађење на Мундијалу у Бразилу. Захваљујући голу Ислама Слиманија, "пустињске лисице" одиграле 1:1 са Русијом и на тај начин елиминисале екипу Фабија Капела.

Мало су Руси покзали на шампионату у Бразилу. Ипак, и поред два лоша резултата у прва два кола, "баћушке" су имале прилику да победом над Алжиром наставе такмичење, али је нападач Спортинга у 60. минуту изједначујућим голом распршио све руске снове о осмини финала.

А све је почело савршено за руску екипу. Већ у шестом минуту Кокорин је искористио центаршут Комбарова и лепим удацем главом донео велику радост "баћушкама".

Први део игре протекао је у јаловим нападима Алжира, руска одбрана функционисала је без грешке, али се у наставку слика у потпуности окренула.

Још једна грешка Акинфејева, који је крив за гол Јужне Кореје у првом мечу, омогућио је Алжиру да стигне до изједначења, што је чета Вахида Халилхоџића зналачки искорила да до краја утакмице остане непоражена.

Занимљив је податак да је ово први пут у историји Мундијала да су две афричке селекције стигле до осмине финала (Алжир и Нигерија).

Меч се играо на Баишада арени у Курићиби, а меч је водио турски арбитар Кунејт Чакир.

Овако је протекао меч:

21.51 - Готов је меч. Алжир је направио велико изненађење и, сасвим заслужено, пласирао се у осмину финала Мундијала. Русија је елиминисана са шампионата у Бразилу. 

23.47 - Ислам Слимани, јунак Алжира, излази из игре у 90. минуту. У игри је нападач Динама Судани. Почела је судијска надокнада на стадиону у Курићиби, играће се још четири минута. 

23.43 - Жути картон за Гиласа. Много су очекивали Руси од слободног ударца, али центаршут Фајзулина иде право у руке голмана Раиса. 

23.38 - Десет минута остало је до краја меча. Потпуна офанзива Русије, сви играчи Алжира су на својој половини, више и не покушавају да угрозе гол Акинфејева из контранапада. 

23.31 - Нова промена у екипи Алжира, уместо Ђабуа, који је одлично одрадио посао на овом мечу, на терену је Гилас. Измена и у тиму Русије, уместо Кержакова у игри је Кануников.

23.30 - Потпуно другачија слика у односу на првих 45 минута. Сада је Русија та која напада, а Алжир прети из контранапада. Фехули покушава да донесе тиму потпуни преокрет, али његов ударац је преслаб за Акинфејева. 

23.26 - Све опаснији напади Русије. Поново је у прилици Александр Кержаков, али одлично је постављен Раис. И Халилхоџић мења, уместо Брахимија у игри је Хасан Јебда. 

23.24 - Нова измена у тиму Русије, уместо Шатова у игри је Алан Џагоев, који трећи пут на шампионату у игру улази са клупе. 

23.21 - Сада резултат иде на руку Алжирцима. Руска екипа мора да победи уколико жели међу 16 најбољих екипа, па је и игра Капелових момака знатно промењена у односу на дефанзиван приступ до примљеног гола.

23.17 - Поново је Игор Акинфејев трагичар за руску екипу. Иначе поуздани голман лоше је проценио центаршут Брахимија, одлетео у празно, па Слимани није имао тежак задатак да затресе мрежу "баћушки". 

23.16 - ГОООООЛЛЛ! Управо после прекида где су били најопаснији, Алжир стиже до изједначења. Брахими је центрирао, а Слимани постиже погодак, који би "пустињске лисице" могао да одведе у осмину финала.

23.15 - Још један жути картон за руске фудбалере, опоменут је и Козлов, после фаула над изузетно неугодног Ђабуа. 

23.13 - После старта са леђа на Фехулију, Дмитри Комбаров добија јавну опомену. У првом делу, жути картон у редовима Алжира зарадио је Ђамел Мезбах. 

23.11 - Алжирци много конкретнији него у првом полувремну, али за сада без резултата. 

23.06 - Распламсала се борба на терену, Кержаков је опробао ударац са дистанце, али неконтролисан шут нападача Зенита. 

23.02 - Почело је друго полувреме. 

23.01 - Фабио Капело решио је да направи измену на полувремену, па ће уместо Глушакова у наставку играти Игор Денисов. 

22.46 - Полувреме у Курићиби: Русија - Алжир 1:0. 

22.45 - Прилика за Русију да дуплира предност у самом финишу првог полувремена. Још један брз контранапад повукао је Кокорин, правовремено асистирао Кержакову, али лопта бежи нападачу Зенита, који у паду успева да је закачи и практично дода голману Раису. 

22.41 - Нова прилика за Алжир и то поново после прекида. Ђабу је извео ударац из угла, Слимани био највиши у скоку, али овога пута је шутирао директно у добро постављеног Акинфејева. 

22.35 - Не дешава се много тога занимљивог на терену стадиона у Курићиби. Руси изузетно дициплиновани у одбрани, Алжир углавно покушава преко расположених Фехулија и Ђабуа, али без конкретног учинка.

22.29 - Први корнер за Алжир на мечу извео је Ђабу, лопта стиже до Слиманија, али Акинфејев "пантерском" интервенцијом избија лопту преко гола. Најбоља прилика за "пустињске лисице" на мечу. 

22.25 - Русија изузетно опасна из контранапада. Неколико брзих акција извели су Самедов и Фајзулин, али лопта никако да стигне до самог шпица напада, где прилику чекају Кокорин и Кержаков. Средином првог полувремена, Русија - Алжир 1:0. 

22.17 - Одлично постављена одбрана Русије не дозвољава Алжирцима креацију опаснијег напада и озбиљније прилике за ударац на гол Акинфејева. Мораће "пустињске лисице" много да се потруде како би евентуалним голом задржали шансе да се плаирају у осмину финала. 

22.10 - Ово је најранији погодак Русије на светским првенствима, још од гола Олега Саленка против Шведске 1994. године (у четвртом минуту). 

22.07 - Можда јесте прерано за доношење закључака, али уколико овакви резултати остану на снази, Белгија ће заузети прво место у групи Х, док ће Русија наставити такмичење у осмини финала са другог места. 

22.06 - ГОООООЛЛЛ! Прва озбиљнија акција и одмах погодак за Русију! Комбаров је одлично поршао по левој страни, упутио центаршут, а Кокорин је на правом месту и главом постиже погодак, свој први на турниру.

22.05 - Опрезан почетак меча на обе стране. У првих пет минута сусрета велика борба се води на средини терена, Алжирци нешто дуже имају лопту у свом поседу, али без иоле озбиљније нападачке акције на било којој страни терена.

22.00 - Почео меч у Курићиби.  

21.58 - Капело се определио за нешто офанзивнију поставку у односу на претходна два меча, Александр Кержаков први пут ће почети утакмицу на овом Мундијалу. Нападач Зенита био је стрелац у мечу против Кореје, када је у игру ушао са клупе. 

21.54 - Играчи две екипе су на терену, очекује се интонирање химни. 

21.34 - Можда примљени голови не иду у прилог Алжиру, али су "пустињске лисице" прва афричка екипа која је на једном мечу постигла четири гола (против Кореје 4:2). 

21.32 - Русија је осам од последњих девет погодака на Мундијалима постигла у другом полувремену. Такође, у истом периоду игре Алжир је примио последњих осам голова.

21.29 - Статистички гледано, Русија је фаворит вечерас. "Баћушке" су два пута играле против афричких екипа на Мундијала и забележиле две победе (против Камеруна 6:1 и Туниса 2:0). Алжир је добио само једну од седам мечева против европских селекција на светским првенствима (уз две нерешене партије и четири пораза). 

21.27 - Сусрет Русије и Алжира у Курићиби биће њихов тек други међусобни меч. У првом, пријатељском, резултат је био нерешен 2:2. 

21.01 - За Русију меч почињу: Акинфејев, Козлов, Игнашевич, Глушаков, Кокорин, Кержаков, В. Березуцки, Шатов, Самедов, Фајзулин и Д. Комбаров.

21.00 - Алжир наступа у следећем саставу: Раис, Белкалем, Халиш, Мезбах, Фехули, Брахими, Међани, Слимани, Бенталеб, Ђабу и Манди.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије