Читај ми!

Вече истине – вече Леа Месија!

Аргентина - Нигерија 3:2. Лео Меси је решио да сав терет који носи Аргентина на овом Светском првенству понесе на својим плећима. Штавише, то ради са осмехом на лицу. Два гола чаробњака из Розарија, уз један Маркоса Роха, донела су нову победу "гаучосима". Ахмед Муса двоструки стрелац за Нигеријце, који са другог места иду у осмину финала.

Можда се Аргентинци ломе под притиском речи фаворит, али нема дилеме да Лео Меси нема ништа против ње. Можда је Дијего Марадона до сада био једино фудбалско божанство у Аргентини, али од данас, ако је уопште неко сумњао, омалени момак из Розарија стоји раме уз раме са "Ел Пибеом".

Два гола против Нигерије, укупно четири на Мундијалу у Бразилу, уливају оптимизам навијачима Аргентине пред осмину финала, који нису били одушевљени игром "гаучоса" у прва два кола на Светском првенству.

Било је и данас у Порто Алегреу неколико ситуација које и даље брину Аргентину, али о њима, после феноменалне игре Леа Месија, нико и не размишља.

Спектакуларан меч отворио је управо Меси голом у трећем минуту. "Експлозију" одушевљења на трибинама "угасио" је Ахмед Муса већ у наредном минуту, али је бројне нокте сачувао опет меси минут пре краја полувремена спектакуларним голом из слободног ударца.

Винсент Енејема фантастичан голман, који је ове вечери бранио и боље него што уме, апсолутно ништа није могао да учини код Месијевих голова.

Нигеријци се нису предавали, успели су да, несхватљиво порозну одбрану "гаучоса" још једном баце на леђа, и то још једном је Муса сјајно реаговао и савладао Ромера на старту другог дела игре.

Иако нису грабили напред свим силама, Аргентинци су дошли и до трећег гола, после корнера који је извео Лавеци, а најбоље се снашао Маркос Рохо.

Нигеријци су се трудили до краја меча да угрозе гол Серхија Ромера, али је Аргентина одолевала и тражила своју прилику из контранапада. Утисак је да су "гаучоси" могил до голо скоро сваки пут када би то заиста и хтели, али нису по сваку цену желели да крену и по четврти гол.

Овом победом, Аргентина је освојила максималан број бодова у групи, и са првог места ће у осмину финала. Нигерија, упркос поразу, заједно ће са "гаучосима" даље, јер је репрезентација БиХ савладала Иран у другом мечу.

Овако је текао меч: 

19.52 - Готов је меч у Порто Алегреу, Аргентина је победила и са максималних девет бодова иде у наредну рунду. Ипак, овај пораз неће болети превише Нигеријце, који ће са другог места ићи у осмину финала.  

19.43 - Нигерија на све начине покушава да дође до гола, али се Аргентици бране, додуше не толико добрим интервенцијама, али испуњавају циљ. Аргентинци чекају крај меча без превише емоција и труда, један контранапад, који је ударцем завршио Ди Марија, завршио је на длановима Енејаме.  

19.39 - Езекијел гарај умало да затресе мрежу Нигеријаца, неометан је скочио у петерцу, главом шутирао, неколико сантиметара од стативе. 

19.36 - Феноменална, али опет, тако једноставна акција Лавеција и Ди Марије из слободног ударца. Ди Марија је пребацио живи зид, Лавеци покупио лопту, шутирао, али право у Енејаму. Опасна контра на другој страни, Муса је "заломио" ка голу, али је невероватно одреаговао Забалета и изблокирао његов ударац. 

19.32 - Нимало лош напад Нигерије, Ахмед Муса је "ухватио" волеј после центаршшута са десне стране, али је његов ударац завршио далеко од гола.

19.28 - Неколико минута споре игре и нбешто лошијег фудбала, јер је велики број ситних прекршаја и ситних повреда, које су успориле темпо игре. 

19.23 - Бабатунде напушта игру због, изгледа прелома руке. А како је до повреде дошло? Онази је страховито шутирао, али је тај ударац изблокирао - Бабатунде! Није успео да побегне од лопте, која га је погодила у подлактицу. 

19.20 - Готов је меч за Леа Месија, који је своје одрадио, па је своје место уступио Рикију Алварезу. Шта мисле о свом капитену, навијачи Аргентине су показали дуготрајним овацијама. 

19.18 - Делује да Аргентинци могу да дођу до прилике сваки пут када мало "запну" у нападу, што је показао још један, сасвим једноставан напад. Рохо је добио лопту, пробио по страни, покушао да упосли Месија пред голом Нигерије, али је лопту послао иза леђа капитена. 

19.13 - Опасан напад Аргентине, одлично додавање Месија за Игуаина, који је покушао да поткопа лопту и пребаци преко Енејаме, али је то лоше урадио, што је, уз добру реакцију голмана Нигерије, спречило нови гол. 

19.09 - ГООООЛ! Почетак другог дела игре баш као и старт меча! Опет лоша интервенција одбране Нигерије после корнера, Рохо је најбољи у скоку и доноси нову предност Аргентини.

19.08 - Умало да "гаучоси" дођу до нове предности. Меси је центрирао, нису "очистили" дефанзивци Нигерије како треба, лопта пада на ногу Ди Марији, овај је опалио по њој, а Енејама још једном правовремено реагује. Корнер за Аргентинце.

19.07 - ГОООЛ! Меси - Муса 2:2! Није се, као и на старту меча, ни закотљала лопта, већ се тресе мрежа. Ахмед Муса постиже други го, после "дуплог паса" са Еменикеом, сјајан трк брзоногог фудбалера московског ЦСКА, и рутинска завршница.

19.05 - Почело је друго полувреме. 

18.45 - Полувреме. Генијалност и сналажљивост Леа Месија још једном је пресудила противнику. Опет, Аргентинци не блистају, Нигеријцима "дува" у одбрани, али Лео Меси доноси велику радост огромном броју навијача.

18.44 - ГООООЛ! Какав гол Леа Месија! Енејама, фантастичан голман, још бољи у овом мечу, није имао решење за спектакуларан ударац Месија. 

18.43 - Нова прилика за Месија, са готово исте позиције, само неколико метара ближе голу...   

18.42 - Нешто споритји темпо, и неколико минута без узбуђења, прекинуо је фантастичан покушај Леа Месија из "слободњака", са велике удаљености, али је голман Нигерије крајњим напорима "извадио" лопту из гола. 

18.36 - Лоше вести за "гаучосе" - Кун Агуеро не може да настави меч, али ће са клупе ући сјајни Езекијел Лавеци. Повреда Агуера не делује нимало добро, па је питање да ли ће моћи да игра у наставку првенства.

18.32 Још једна лоша реакција задње линије Нигерије, најискуснији капитен Јобо није "очистио", па је Агуеро дошао до лопте, шутирао из прве, али лопта није могла кроз "шуму" ногу. 

18.30 Сада далеко бољи покушај Ди Марије са још веће удаљености. Неугодна "жабица" пада пред Енејаму, али је голман Лила фантастично реаговао још једном. 

18.28 - Питер Одемвинги је опробао ударац са дистанце, видевши да нема бољег решења, нимало лош шут, иак, преко пречке. 

18.26 - После једног таквог контранапада, Анхел Ди Марија, свакако играч од којег се на овом Мундијалу очекивало много више, шутиранестварно лоше, а да је Меси био мало "дужи", могла би то бити занимљива асистенција Ди Марије. 

18.23 - Нигеријци желе да нападну, желе напред, стрпљиво граде нападе, али додавања у последњој трећини терена су изузетно лоша, што Аргентинцима даје шансу за контранападе, што, евидентно, они покушавају да искористе. 

18.20 - Нигеријци умало да затресу мрежу, али овај пут своју! Меси је извео слободан ударац са велике удаљености, Микел је , не баш спретно, реаговао, али је спремни Енејама прихватио лопту у наручје. 

18.15 - Густа одбрана Нигерије није успела да заустави напад Аргентине, Меси је проиграо Агуера, али је нападач Манчестер ситија отишао сувише у страну, покушао оштро по земљи да упосли неког од саиграча, али је голман Нигерије одлично реаговао. 

18.12 - Након пакленог почетка меча, нешто мирнији темпо на терену. Иако су Аргентинци на најбољи могиући начин "отворили" утакмицу, али су Нигеријци показали да и "гаучоси" имају слабих тачака.

18.05 - ГОООООЛ! Нису се поштено ни порадовали Аргентинци, а "супер-орлови" су већ поравнали резултат. Бабатунде је асистирао Ахмеду Муси, овај опалио по лопти, Ромеро је био немоћан, па је својом парадом само улепшао гол Нигерије. Какав почетак у Порто Алегреу... 

18.03 - ГООООЛ! Практично меч није ни почео а Аргентинци имају предност, и то не захваљујући доброј, израђеној акцији, већ су им гол омогућили Нигеријци. Грешка на средини терена, Маскерано је из прве упослио Ди Марију, који је побегао одбрани, снажно шутирао, али је Енејама одбио лопту до стативе, а на њу је, поред читаве нигеријске одбране налетео Лео Меси и закуцао у мрежу. 

18.01 - "Гаучоси" играју у формацији 4-3-3, са изузетно офанзивним бековима Забалетом и Рохом. Акције почињу од Маскерана и Гага, који ће имати много посла и у дефанзиви,  

18.00 - Арбитар Никола Рицоли из Италије је означио почетак меча. Први напад има Аргентина.

17.55 - Можда ће гледати утакмицу из хотелске собе, али је Дијего Марадона присутан у другим облицима...

17.45 - Наравно, Аргентинци све наде полажу у Леа Месија, који је постигао осам голова на претходних седам мечева у националном дресу. 

17.30 - Са друге стране, Нигеријци су одиграли 221 минут без примљеног гола на Мундијалима, а капитен Џозеф Јобо игра јубиларну 100. утакмицу за "супер-орлове".

17.20 - У последњих 14 мечева у групним фазама на Мундијалима, Аргентинци су победили у 11, а само једну су изгубили. Постигли су 27 голова, а примили свега пет. "Гаучоси" могу поновити успех из 2010. године, када су освојили максималан број бодова у групи. 

17.10 - Аргентина и Нигерија су се до сада састајале шест пута. Вероватно и очекивано, "гаучоси" су били успешнији, имају четири победе, док је Нигерија само једном тријумфовала, а једном су ове репрезентације одиграле нерешено. 

17.00 - Весело је и међу навијачима Нигерије...

16.36 - Познат састав Аргентине, без већих изненађења: Ромеро, Гарај, Забалета, Гаго, Ди Марија, Игуаин, Меси, Маскерано, Рохо, Фернандез и Агуеро. Састав Нигерије: Енјеама, Емброуз, Јобо, Ошанива, Омеруо, Микел, Онази, Муса, Бабатунде, Одемвинги, Еменике.

16.20 - Да ли су Холанђани "украли" идеју Аргентинцима, или је обрнуто...

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару