Читај ми!

Самарас одвео Грке у други круг!

Грчка–Обала Слоноваче 2:1 (крај). У веома добром и узбудљивом мечу у Форталези, екипа Грчке победила је Обалу Слоноваче са 2:1. Победу је "хеленима" донео Самaрас из пенала у 93. минуту, који је претходно направљен управо над њим.

Фудбалери Грчке пласирали су се у осмину финала Светског првенства у Бразилу, пошто су победили Обалу Слоноваче са 2:1 и заузели друго место у Групи Ц.

Победу Грчкој донео је Јоргос Самарас голом из пенала у трећем минуту судијске надокнаде времена. Претходно је европска селекција водила од 42. минута поготком Андреса Самариса, а Обала Слоноваче изједначила преко Вилфреда Бонија у 74.

Грчка ће у четвртфиналу Мундијала играти против Костарике.

"Хелени" су успели да поведу у првом полувремену, иако је селектор Фернандо Сантос био приморан да у првих 25 минута због повреда направи две измене.

Панајотис Коне морао је да напусти игру због повреде бутине, док је замењен и голман Орестис Карнезис због проблема с леђима.

Резервиста Самарис довео је своју екипу у предност после одличног додавања Јоргоса Самараса.

Обала Слоноваче је више нападала, али је Грчка имала боље прилике, пошто су после удараца из даљине пречке погађали Хозе Холебас и Јоргос Карагунис, а Василис Торосидис стативу.

Офанзива се исплатила афричкој селекцији када је резервиста Бони 16 минута пре краја сусрета искористио асистенцију Жервиња после одличне акције.

Грчка је после изједначења кренула на "све или ништа", што је противнику давало прилике из контранапада, али их нису искористили, па је европски тим у надокнади изборио пенал, када је Ђовани Сио саплео Самараса, а исти играч је искористио пенал. 

Овако је текао меч Грчка–Обала Слоноваче: 

23.54 - Крај меча, Грчка је победила и отишла у осминуфинала Светског првенства! 

23.52 - Пенал за Грчку! Оборен је Самарас, питање да ли је било и мало глуме. Онда управао Самарас узима лопту и хладнокрвно реализује пенал који Грке води у други круг! 2:1!

23.34 - ГООООООЛ! Вилфред Бони поравнава резултат на 1:1. Сјајно се Жервињо снашао у казненом простору Грка и маестрално упослио Бонија, коме није било тешко да савлада Гликаса. 

23.28 - Иако је Обала Слоноваче много боља и опаснија у другом полувремену, најбољу прилику у у другом делу имали су Грци – Карагунис је у контри шутирао са двадесетак метара и погодио пречку.

23.11 - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић вечерас навија за Грчку..

23.05 - Почело је друго полувреме меча Грчка–Обала Слоноваче.  

22.50 - Крај првог полувремена, на одмор Грци одлазе са минималном предношћу од 1:0. 

22.44 - Гооооооол! Води Грча са 1:0! Сјајну контру и излатак "очи у очи" са голманом Обале Слоноваче искористио је резервиста Самарис и спровео лопту у мрежу. Обала Слоноваче сада више нема шта да чека, морају кренути у напад.

22.33 - Велика шанса за Грчку, после одлично истрчане контре Холебас погађа пречку! Одмах после тога имали су "хелени" шансу из слободног удараца са 20 метара, али ударац Карагуниса укротио је Копа Бари. 

22.24 - Нова принудна измена код Грка, и то на голу, Гликос је заменио повређеног Карнезиса. 

22.12 - Коне не може да настави меч, па га на терену мења Самарис. 

22.00 - Почео је меч Грчка–Обала Слоноваче. 

21.00 - Познати су састави за које су се одлучили селектори Сантос и Ламуши.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару