Читај ми!

Бразилци победом испратили Камерун

Бразил–Камерун 4:1. Као што се очекивало, Бразилци су победом осигурали пласман у наредну рунду такмичења. Поново игра „кариока“ није импресионирала, али је, захваљујући маестралном Нејмару који је постигао два поготка, домаћин релативно сигурно дошао до победе. Камерунци, и поред одличне представе, одлазе кући без освојеног бода. Гол Матипа био је довољан само за частан опроштај од Мундијала.

Бразилци су оправдали очекивања и у последњем колу групе А, победом над Камеруном, оверили пласман у наредну рунду такмичења. И поред убедљиве победе, игра Бразила у једном делу утакмице била је више за бригу него за уживање. Отписани Камерун је у добром делу меча био у најмању руку равноправан противник.

Јунак победе је Нејмар, који на овом Светском првенству израста у вођу нове генерације „кариока". У тренуцима када ником другом није ишло, Нејмар је два пута затресао гол Камеруна, оба пута за вођство своје репрезентације.

Нејмар је прво у 16. минуту искористио одлично убацивање са леве стране и проследио лопту у мрежу за 1:0. То је уједно био и 100. погодак на овом Мундијалу.

Камерунци су и пре гола имали иницијативу, коју нису испуштали ни након примљеног поготка. Након шансе у којој је Матип погодио пречку, већ у наредном нападу афричка репрезентација је дошла до изједначења. У 26. минуту Матип је добро реаговао након убачене лопте са леве стране и без проблема затресао небрањену мрежу Цезара.

У тренуцима када је Камерун доминирао тереном, мајсторија Нејмара донела је ново вођство „кариокама". Нејмар је прецизним ударцем са дистанце постигао други гол на мечу (четврти на Мундијалу) за ново вођство своје екипе.

Почетком другог полуврема, Бразилци су постигли и трећи погодак. „Кариоке" су искористиле почетну иницијативу, Камерунци су попустили пред налетима противника. Луиз је центрирао са леве стране, док је Фред главом погодио мрежу противника. Ипак, сенку на овај погодак баца чињеница да је Фред био у недозвољеној позицији, што линијски судија није приметио.

Тачку на победу Бразила ставио је Фернандињо, који је у 83. минуту постигао и четврти гол за своју репрезентацију. Имајући у виду да су на другом мечу у групи у том тренутку Мексиканци против Хрвата водили са 3:0, постојала је опасност да, уколико буде још неког гола, због слабије гол разлике, Бразил заузме другу позицију, што би значило да у елиминационој фази иде на Холандију.

Ипак, расплет у групи А је био очекиван, Бразил је на крају потврдио прво место у групи, Мексиканци су други, Хрвати су освојили трећу позицију, док је Камерун последњи без освојеног бода.

Како је текао меч између Бразила и Камеруна можете пратити овде:

23.54 - Бразил–Камерун 4:1 (крај). Стрелци Нејмар 16. и 35. минут, Матип 26. минут, Фред 49. минут, Фернандињо 83. минут.

23.44 - Бразил–Камерун 4:1 (Фернандињо 83. минут).

23.13 - Након одгледаног успореног снимка чини се да је Фред био у офсајду када је постигао погодак. Нема сумње да ће и овај детаљ бити предмет критика.

23.08 - Бразил–Камерун 3:1 (Фред 49. минут). Бразилци су искористили иницијативу на почетку другог полувремена и трећи пут затресли мрежу Камерунаца. Након центаршута са леве стране најбоље се снашао Фред који је лопту проследио у мрежу Камеруна.

22.48 - Бразил–Камерун 2:1 (полувреме)

22.36 - Бразил–Камерун 2:1 (Нејмар 35. минут). Одличним ударцем са дистанце Нејмар је другим голом на мечу вратио предност Бразилу.

22.27 - Бразил–Камерун 1:1 (Матип 26. минут). Храбра игра Камеруна се коначно исплатила. Матип је у 26. минуту искористио убачену лопту Ниома са леве стране и затресао празну мрежу. Камерун претходно имао неколико полуприлика које су претходиле голу.

22.19 - Гол Нејмара био је 100. погодак на овом Мундијалу.

22.17 - Бразил–Камерун 1:0 (Нејмар 16. минут). У тренуцима када су Камерунци имали иницијативу и почели да стварају шансе, Бразил је дошао у вођство. Нејмар је искористио убачену лопту са леве стране и рутински спровео лопту у мрежу.

22.00 - Утакмица између Бразила и Камеруна је почела.

21.47 - У четири претходна међусобна дуела Бразил је тријумфовао три пута, док Камерун има једну победу. Последњи пут Камерун је победио Бразил 2003. године на Купу Кофедерација, када је једини гол на мечу постигао Самјуел Ето.

21.44 - Занимљиво је да је Камерун на овом Мундијалу, у претходне две утакмице упутио укупно 30 шутева од којих су само три ишла у оквир гола противника.

21.32 - Кариоке ће меч почети у саставу: Цезар, Алвес, Силва, Луиз, Марсело, Густаво, Паулињо, Нејмар, Оскар, Фред, Хулк.

21.30 - Репрезентација Камеруна наступа у саставу: Итанђе, Матип, Њом, Енкулу, Бедимо, Ено, Ембија, Муканђо, Чупо, Мотинг, Абубакар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару