Алжир бољи од Кореје у спектакуларном мечу!

Јужна Кореја - Алжир 2:4 (крај). У заиста феноменалном и веома ефикасном мечу у Порто Алегреу, селекција Алжира је победила репрезентацију Јужне Кореје са 4:2. Алжирци су одиграли одлично у првом полувремену и тада стекли велику предност, али Корејци се нису предавили, борили су се до самог краја меча и успели да ублаже пораз.

Фудбалска репрезентација Алжира савладала је Јужну Кореју са 4:2 (3:0) у другој утакмици другог кола Х групе и остала у игри за пласман у осмину финала.

Голове за Алжирце постигли су Ислам Слимани у 26, Рафик Халиш у 28, Абделмојумен Ђабу у 38. и Јасин Брахими у 62. минуту, док су стрелци за Кореју били Мин Сон у 50. и Кеол Ко у 72. минуту.

Претходно, Белгија ја савладала Русију са 1:0 голом Дивока Ориђија у 88. минуту и осигурала пласман међу 16 најбољих.

Белгија после два кола води на табели са шест бодова, Алжир има три, а Русија и Јужна Кореја по бод.

У последњем колу 26. јуна у Сао Паулу састају се Јужна Кореја и Белгија, док у Куритиби играју Русија и Алжир. 

Овако је текао меч: 

22.53 - Завршен је феноменалан меч у Порто Алегреу, Алжир је са 4:2 победио Јужну Кореју. 

22.31 - Спектакл! Још један гол - смањују Корејци на 2:4! Одлично се у противничком казненом простору снашао омалени Ко, и у 72. минуту смањио предност Алжира... 

22.23 - ГОООООЛ! Алжир поново има три гола преднсоти - 4:1! После сјајног дуплог паса са Фегулијем, Брахими се нашао сам пред голом Корејаца и врло луцидно погодио за увећање вођства. Одличан и што је најважније ефикасан меч у Порто Алегреу...

22.07 - ГОООООООЛ! Смањују Корејци на 1:3! Почели врло агресивно у другом полувремену фудбалери Јужне Кореје и то им се исплатило. До лопте је у шеснаестерцу дошао Сон, окренуо се и послао лопту кроз ноге голмана Раиса и она је завршила у мрежи...

22.05 - Почело је друго полувреме. 

21.48 - Завршено је сјајно прво полувреме за Алжирце и катастрофално за Корејце. Резултат после 45 минута игре је 3:0 за афричку слекцију. 

21.38 - ГООООООЛ! Након нове грешке одбране Јужне Кореје, Слимани је сјајно упослио Ђабуа, којем није било тешко да са 10-ак метара постигне нови гол за великих 0:3! Корејци потпуно разбијени...  

21.29 - ГООООООЛ! Поново се затресла мрежа Јужне Кореје - стрела за 0:2 био је Халиш у 29 минуту меча! Он је сјајно скочио на лопту убачену лопту из коренера и главном закуцао лопту иза леђа немоћног Јунга.

21.27 - Гоооооол! Води Алжир - 0:1! Сјајну дубинску лопту нападач алжирске селекције Слимани искористио је на најбољи могући начин и донео предност свом тиму! 

21.00 - Почео је меч између Јужне Кореје и Алжира.

20.45 - Ево стартних постава за вечерашњи меч:

Након победе Белгије над Русијом, меч између Алжира и Јужне Кореје добио је на значају јер би врло лако могло да се догоди да управо тај дуел одлучи о другом "путнику" у осмину финала из групе Х.

Алжирци су први меч на ншампионату изгубили од фаворизоване белгије али се нису обрукали. Напротив. Екипа слектора Халихоџића водила је све до 70. минута меча али су "црвени ђаволи" у финишу меча ипак успели да дођу до преокрета и победе.

Са друге стране, упорни Јужнокорејанци су имали сличан деби на овогодишњем Светском првенству, са тим што су успели да освоје бод на мечу са Русијом и поред вођства у већем делу сусрета.

У једином претходном сусрету ових ривала успешнија је је била Јужна Кореја, победивши са 2:0. 

Меч Алжир - Јужна Кореја ових ривала игра се у Порто Алегреу а правду ће делити Колумбијац Вилмар Роланд.

Директан пренос меча је на РТС 1 од 21.00. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару