Холандија извукла "живу главу" против Аустралије!

Аустралија - Холандија 2:3. У првом колу су направили чудо, али већ у другом су морали да спречавају друго. Холандија је победила Аустралију и пласирала се у осмину финала, али тек након преокрета и уз много муке. Стрелци за "оranje" били су Робен, Ван Перси и Депај, док су голове за "кенгуре" постигли Кејхил и Јединак.

Фудбалска репрезентација Холандије прва се пласирала у осмину финала првенства света у Бразилу, пошто је у утакмици другог кола Б групе после неколико преокрета савладала Аустралију са 3:2.

Холандија, која је очигледно високо полетела после тријумфа над актуелним светским шампионима Шпанијом од 5:1, умало да остане "без крила", захваљујући сјајној игри Аустралијанаца који нису респектовали реноме противника.

Већ у првих 15 минуте игре било је јасно да Холанђани не показују оно "лице" којим су блистали против Шпаније, али су и упркос тој дефанзивној игри успели из контранапада, преко Арјена Робена, до дођу у вођство у 20 минуту игре.

Уследио је муњевити контраудар Аустралије која после свега 20 секунди - у 21. минуту, изједначава феноменалним голом Кејхила, који је после идеалне "дијагонале" саиграча као из топа левим волејом матирао холандског голмана.

Аустралијанци су поново "шокирали" фаворизоване противнике, пошто је играње руком у шеснаестерцу судија казнио пеналом, који је у 54. минуту реализовао Јединак за вођство Аустралије од 2:1.

Ту није био крај узбуђењима, пошто је само четири минуте касније Ван Перси изједначио, да би после једне неискоришћене стопостотне шансе Аустралије у 67. минуту - чији се нападач нашао очи у очи са голманом, уследила казна само минут касније у виду гола Депаја за коначан тријумф Холандије.

Холандија ће у последњем трећем колу Б групе играти против Чилеа.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару