Читај ми!

Очоа разоружао "елитне јединице"

Бразил - Мексико 0:0. Бод, иако једнима сасвим довољан, а другима помало неочекиван, никога није разочарао. Гиљермо Очоа зачарао гол Мексика, док је његов колега са супротне стране Жулио Сезар издржао баражну паљбу Дос Сантоса и другова.

Када се погледа само резултат на крају утакмице између Бразила и Мексика (0:0), стиче се утисак да је меч у Форталези био незанимљив. Срећом, био је све само не досадан...

Спектакуларан меч можда је остао дужан публици неколико голова, али је пружио довољно узбуђења за наредна три дана!

Најзаслужнији за то је невероватни, магични Гиљермо Очоа. Голман Мексика је на моменте доводио Нејмара "до лудила", јер је "скидао" сваки његов ударац. Неколико пута је Очоа необјашњивим реакцијама сачувао мрежу од налета Бразилаца. 

Од старта меча, Бразил је имао већи посед лопте и боље шансе, али и када би "откључали" одбрану којом је командовао, беспрекорно, искусни Рафа Маркез, ту је био Очоа.

Мексиканци, после уводних минута у којима су се привикавали на атмосферу, брзо су показали да нису дошли да статирају и улепшају дан домаћину Мундијала.

Момци Мигела Ерере су шутирали из свих позиција, са било које удаљености, а то уопште није било безопасно. Ектор Ерера, Дос Сантос, Васкез... Неколико пута су шутирали и натерали Жулија Сезара да се добрано испружи, али је неколико сантиметара недостајало да се затресе мрежа. 

Пробао је Луис Фелипе Сколари да унесе живости у наставку увођењем Бернарда и Жоа и успео је у томе, али на клупи није од арсенала имао ништа што би престравило Очоу.

Тијаго Силва је у сам смирај меча имао фантастичну прилику, шутирао главом са свега два метра, али, погађате, Очоа је одбранио.

Бразил и Мексико сада имају по четири бода, док се у другом мечу сутра у Манаусу састају Хрватска и Камерун. У последњем колу, играће Бразил и Камерун, док ће снаге одмерити Мексико и Хрватска.

Можда нема везе са утакмицом у Форталези, али веома интересантан податак о хероју Мексика - Очоа се, не тако давно, борио да нађе клуб због скандала са допингом. Неколицина мексичких фудбалера, међу којима је био и Очоа, пала је на допинг тесту 2011. године. Тврдили су да је то до говедине коју су јели, а на крају су ослобођени оптужби.

Ипак, Очои је било веома тешко да нађе клуб, па се на крају француски Ажаксјо једини усудио да потпише уговор са њим.

Овог лета му је истекао уговор са тимом са Корзике, па нема сумње да ће, након ове вечери у Форталези, челници великих европских клубова брже - боље проверити стање на банковним рачунима, јер ће најконкретнији моћи да га доведу без обештећења.

Овако је протекао меч у Форталези: 

22.51 - Готов је сјајан меч у Форталези. Бразил је имао прегршт прилика, али је Гиљермо Очоа остао нерешива енигма за Нејмара и другове. Међутим, Мексиканци, иако задовољни бодом, нису били ништа лошији, већ су одиграли одличан меч са неколико лепих прилика.  

22.47 - Гвардадо, из тешке позиције, одлично шутира, али као и неколико пута до сада, Мексиканцима недостаје мало среће, јер лопта понови иде изнад пречке.... Бразил креће у напад, али Мексиканци одузимају лопту и крећу у контранапад... Лопта стиже до Хименеза, који шутира из сличне позиције као Гвардадо пре неколико минута, овај ударац погађа Жулија Сезара.

22.45 - Марсело пада у шеснаестерцу Мексика, после дуела са Хименезом. За разлику од Њишимуре у првом мечу, Чакир одлучно одмахује рукама.

22.42 - Гиљермо Очоа је апсолутни херој Мексика! Када закаже одбрана, као што је сада у 86. минуту, он није! Тијаго Силва главом са свега три метра шутира главом, али Очоа још једном, по ко зна који пут вечерас, маестралан! 

22.40 - Искористили су селектори све џокере. Сколари је шансу пружио Вилијану, који је заменио Оскара, док је Раул Хименез ушао у игру уместо Ђованија Дос Сантоса. 

22.37 - Тијаго Силва добија жути картон због катастрофалног старта на Ћићариту. Прилика да се из слободног ударца угрози гол Бразила... Дос Сантос, ипак, погађа живи зид.

22.33 - Неколико тренутака након прве измене, нови играч Мексика је у игри. Ектор Ерера напушта игру, Мигел Фабијан је на терену. 

22.32 - Бернард је додавањем пробио одбрану Мексика, Жо се сјајно убацио у простор, али је лоше шутирао, далеко од гола. 

22.29 - Хавијер Ћићарито Ернандез добија прилику, Орибе Пералта је напустио игру. Прва измена коју је направио Мигел Ерера. 

22.26 - Не постоји реч која би описала шта Гиљермо Очоа чини ове вечери у Форталези! Можда је реч магија најприближнија, мада је преслаба за интервенције фантастичног голмана. Нејмар је прихватио грудима лопту на петерцу, опалио по лопти, али Очоа, феноменални Очоа, још једном несавладив.  

22.24 - Нова измена у табору Бразила - терен наушта Фред, који, руку на срце, није превише показао, а уместо њега у игри је Жо. 

22.20 - Васкез је нови играч чије се име нашло у "тефтеру" турског арбитра. Прекршај далеко од гола, али не за Нејмара који је сасвим пристојно шутирао, али поред гола. Можда преамбициозно, с обзиром на представу Очое, који је и сада "био на лопти". 

22.18 - Сада је сасвим очигледна намера Мексиканаца, који шутирају чим им се укаже прилика. Гвардадо је пробао... покрај гола. 

22.16 - Чакир нема више разумевања за прекршаје Мексиканаца, Агилар је добио жути картон након фаула над Бернардом. 

22.15 - И јоп један неугодан ударац Мексиканаца! Ектор Ерера је снажно шутирао, опет, изнад пречке. 

22.14 Мексиканци не одустају од напада. Дос Сантос, можда и најталентованији момак у репрезентацији Мексика, опробао је ударац, лопта је закачила Тијага Силву, променила правац, али и изгубила на брзини, па је завршила у наручју голмана КПР-а, на привременом раду у Торонту.

22.12 - Васкез још једном "тера" голмана Бразила да се поштено "испружи", али је његов ударац завршио изнад пречке Бразилаца. 

22.10 - Осим што, у одбрани, подсећа на најбоље дане проведене у Барселони, Рафа Маркез помаже и у нападима Мексика. Један његов страховит ударац би направио озбиљне проблеме Жулиу Сезару, да се Луиз није испречио и блокирао шут. 

22.05 - Бернард у уводним минутима показује шта ће донети игри Бразила у наставку. Побегао је по страни, оштро "заврнуо" ка Нејмару, али су се испречили дефанзивци Мексика и спречили прву звезду "кариока" да дође у прилику за гол. 

22.04 - Почело је друго полувреме. 

22.03 - Невезано за терен - позната фаца у ложи стадиона у Форталези, Коби Брајант. Легенда НБА лиге је велики љубитељ фудбала, још од периода када је као дечкић живео у Италији, док је његов отац играо кошарку на "чизми". 

22.02 - Ускоро почиње други део игре, измена у Бразилу. Рамирес је остао у свлачионицу, у наставку уместо њега на терену је, далеко офанзивнији Бернард.  

21.47 - Полувреме. Бразил јесте био опаснији ривал, али су и Мексиканци у неколико наврата показали да умеју и они запретити. Не заборавимо, спектакуларним одбранама Гиљермо Очоа је сачувао мрежу Мексика у два наврата. 

21.45 - Први жути картон на мечу. Рамирес је срушио Агилара, Чекир први пут вади картоне из џепа.  

21,44 - Па шта ради Гиљермо Очоа!!! Нејмар је центрирао, Тијаго Силва невероватним потезом, грудима, спустио лопту на петерац, Паулињо шутира, Очоа брани! Фантастично вече за Гиљерма Очоу.

21.42 - Можда имају мање лопту у ногама од противника, али и Мексиканци умеју да запрете. Васкез је покушао из даљине, лопта је завршила неколико сантиметара од стативе. 

21.39 - Бразил је већ седам пута шутирао ка голу Очое, али су сви покушаји, изузев оног Нејмаровог главом, прилично безопасни. Углавном ударци са дистанце, нимало прецизни. 

21.37 - Лајун, који је нешто лошије започео меч, пробија по левој страни, али га је срушио Дани Алвеш. Бек Барселоне, са сасвим новом фризуром, срушио се на земљу шокиран судијском одлуком. Ипак, Чекир је имао разумевања, сматра да још није време за картоне. 

21.35 - После корнера који је извео Нејмар, Фред је највиши у скоку, али Гиљермо Очоа одлично постављен, нема проблема да укроти "лопту". 

21.26 - Најбоља прилика на другој половини терена, свакако најбоља у досадашњем делу меча. Дани Алвеш је "погодио" Нејмара у чело, али је Гиљермо Очоа невероватном "парадом" зауставио лопту на гол линији.   

21.24 - Спектакулкаран потез Ектора Ерере. Опалио је по лопти са двадесетак метара искоса, Жулио Сезар сјајно реагује, и додирује лопту тек толико да она заврши изнад гола. Ипак, судија из Турске није видео контакт, лопта је за Бразил. 

21.20 - Можда одбрана Мексика није најбржа на турниру, али офсајд замке функционишу одлично, Фред је "ухваћен" већ три пута. 

21.16 - Апсолутна доминација Бразилаца на терену. Нејмар када прими лопту, осим што читав стадион очекује чаролију, "навлачи" двојицу чувара на себе. Међутим, Мексиканци се, за сада, одлично постављају у одбрани а Рафа Маркез, иако далеко спорији од ривала, беспрекорно командује задњом линијом.

21.10 - Први озбиљнији напад за Бразил. Оскар је "пробио" Агилара по страни, одлично упослио Фреда, који шутира покрај стативе. Уздахе у Форталези утишао је и помоћни судија, који је сигнализирао офсајд. 

21.07 - Одбрана "кариока", која највише брине Бразилце, постављена је веома високо, Марсело и Дани Алвеш, као и увек више на противничкој половини.   

21.02 - Није се поштено закотрљала лопта у Форталези, Нејмар је грубље фаулиран, Чекир приморан да одмах објасни Мексиканцима да у наставку неће толерисати такве прекршаје. 

21.00 - Турски судија Цунејт Чакир означио је старт меча у Форталези. 

20.55 - Бразилци су, још једном, доказали да је певање химне пред старт меча итекако битно за екипу, за самопоуздање, морал... Уосталом, помало ствара ефекат који са собом носи новозеландска "хака".   

20.50 - Мексико предводи прекаљени Рафа Маркез, који је једини фудбалер у историји, који је као капитен предводио национални тим на четири Мундијала - 2002. године у Јапану и Јужној Кореји, 2006. године у Немачкој, 2010. године у Јужној Африци и сада, у Бразилу. 

20.50 - Све је спремно за почетак. Има новина у тиму Бразила. Једна је Рамирес, који игра уместо Хулка, а друга је фризура Данија Алвеша, која је друге боје. 

20.40 -Лепша страна фудбала...

20.20 - Поглед на свлачионицу Бразила...

20.10 - Иако је велико ривалство између Бразила и Мексика, на плажама Бразила има места за све насмејане људе...

20.05 - Не могу баш сви на стадион...

20.00 - Опрема Тијага Силве је спремна...

19.40 - Ево и састава тимова...

19.30 - У кога се уздају Бразилци? Наравно, у Нејмарове чаролије...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару