Читај ми!

"Слонови" преокретом до победе

Репрезентација Обале Слоноваче савладала је Јапан са 2:1 (0:1), у другом мечу Групе Ц. Јапанци су водили, али су "слонови" за само два минута успели да преокрену меч и стигну до тријумфа.

 Фантастична фудбалска представа и преокрет у режији Обале Слоноваче за само два минута. "Слонови" су стигли до заслужена три бода. Били су бољи ривал, нарочито у другом полувремену. Јапанци нису успели да сачувају предност из првог дела игре.

Лепу представу на Пернабуко Арени пред око 40.000 гледалаца приредили су играчи Обале Слоноваче и Јапана. Иако је киша падала током целог меча, а терен је био натопљен водом, то није спречило играче оба тима да одрже снажан темпо и покушају да стигну до циља - победе.

То је пошло за руком популарним "слоновима". Иако по њих није све почело како треба. Имали су од старта благу теренску иницијативу, али први су до поготка дошли играчи Јапана. После гужве у шеснаестеру лопта стиже до Хонде, који фантастичним шутем погађа мрежу немоћног Барија.

Јапанци тада препуштају средину противницима, концентрисали су се на одбрану, а претили из контри. Имали су неколико прилика да повећају предност. С друге стране "слонови" до одласка на одмор пропуштају неколико шанси за изједначење, тако да се на одмор отишло са предношћу Јапана од 1:0.

Друго полувреме донело је још бољу игру "слонова". Решени да што пре стину до изједначена напали су са свих страна. Јапанци су некако одолевали, и покушали да пребаце тежиште игре на средину терене.

Кључан тренутак меча десио се у 60. минуту када је на терен ушао Дидије Дрогба. Од тог момента "слонови" су кренули још силовитије. Само два минута касније уследило је изједначење, а два минута након тога и комплетан преокрет. Асистент код оба гола био је Орије. Прво је пронашао Бонија, а потом и Жервиња који су одличним ударцима главом матирали Кавашиму.

Јапанци нису успели да се поврате од овог шока. Покушали су да стигну до бода, али без изгледнијих прилика. "Слонови" нису чували резултат, наставили су да нападају и мало је недостајало да Дрогба повећа предност свог тима, али у неколико наврата није успео.

Наредни меч Обала Слоноваче игра против Колумбије, која је савладала Грчу са 3:0. Јапанци се Састају са Грцима, мечеви су на програму 19. јуна.

Tок меча:

04.53 - Крај утакмице. Обала Слоноваче је савладала Јапан са 2:1.

04.24 - ГООЛ! Обала Слоноваче води са 2:1. Поново је центрирао Орије, овог пута проналази Жервиња који главом матира Кавашиму, 66. минут.

04.22 - ГООЛ! Обала Слоноваче стиже до изједначења. Након центаршута Оријеа Бони главом смешта лопту у гол, 64. минут.

04.02 -Почело је друго полувреме.

03.47 - Полувреме. Обала Слоноваче је више нападала имала већи посед лопте, стварала прилике, али Јаја Туре и Жервињо нису успели да постигну гол из неколико добрих прилика. С друге стране Јапанци су поред постигнутог гола још неколико пута запретили, али није било промене резултата.

03.16 - ГООЛ! Јапан води са 1:0. Лопта је дошла до Хонде на око десет метара од гола, уследио је фантастичан шут и лопта је завршила у мрежи. Играо се 16. минут.

03.00 - Почела је утакмица између Обале Слоноваче и Јапана.

02.55 - Обала Слоноваче: Бари, Орије, Бамба, Зокора, Бока, Туре, Дије, Тиоте, Жервињо, Бони, Калу.

Јапан: Кавашимо, Нагатома, Јошидо, Моришиге, Учида, Хасебе, Јамагучи, Кагава, Хонда, Оказаки, Осако.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару