Читај ми!

Победа "азура" у фудбалском спектаклу

Енглеска - Италија 1:2 (крај). Сјајан меч две одличне екипе на Амазонија арени завршен је победом Италије. Балотели стрелац одлучујућег гола у 50. минуту. Енглези можда нису заслужили пораз, али имају још два меча да покажу колико знају и умеју.

Спектакуларну фудбалску представу пружили су нам играчи Италије и Енглеске. Играчи два тима показали су све оно што краси модерну фудбалску игру, без калкулација. На крају, Италија имала више снаге и тактичког умећа, па је остварила победу од 2:1.

Слободно се може рећи да смо гледали једну од најбољих утакмица, ако не и најбољу, у досадашњем делу Светског првенства у фудбалу. Висок темпо игре, нарочито у првом полувремену, три лепа поготка, велики број дуела на обе стране терена, укратко све оно што љубитељ фудбала очекује од утакмице Мундијала.

Италија је повела у 35. минуту, а стрелац је био Клаудио Маркизио. Само два минута касније, Данијел Стариџ користи прецизну асистенцију Вејна Рунија и доноси свом тиму изједначење и велику радост.

У финишу првог дела "азури" су могли до предности, али је расположени Антонио Кандрева погодио само стативу.

Сигурно је висока температура, али и велика влажност ваздуха утицала на нешто слабије издање обе екипе у другом делу. Ипак, не може се рећи да није било узбуђења.

Већ у 50. минуту Италија долази до нове предности. Кандрева је прошао по десној страни, упутио одличан центаршут ка Марију Балотелију, који се само "наклонио" и савладао некадашњег саиграча Џоа Харта.

Енглеска је покушала, као у првом делу, одмах да стигне до изједначења. Ипак, мало среће и прецизности недостајало је нападачима "гордог албиона" да савладају изузетно сигурног Сиригуа.

Како је време одмицало, Енглези су губили снагу, а "азури" вешто чували лопту у свом поседу. Измене које је извршио Рој Хоџсон нису дале резултата, иако су Енглези имали неколико полуприлика да стигну до изједначења.

У зауставном времену меча Андреа Пирло још једном је показао какав је мајстор за извођење слободних удараца. Пошто је цела "Амазонија" узвикивала његово име, везиста Јувентуса се одлучио за директан ударац ка голу са 25 метара, а лопта је одсела на пречки енглеског гола.

Италијани су тако забележили изузетно битну победу пред наставак такмичења, док ће Енглеска против Уругваја и Костарике тражити пролаз у осмину финала Мундијала.

Треба поменути да је Рахим Стерлинг у финишу меча добио једини жути картон на мечу од холандског судије Бјерна Кујперса, који је беспрекорно водио утакмицу два велика тима.

У првом мечу групе Д, Костарика је изненадила екипу Уругваја и славила победу од 3:1.

У наредном колу Италија ће играти против Костарике, док ће Енглеска укрстити копља са Уругвајцима.

Овако је протекао меч на Амазонија арени:

02.25 - Андреа Пирло постао је 12. играч у од 1966. године који је комплетирао 100 пасова на једној утакмици. Покушајте да их избројите...

01.54 - Завршен је меч, Италија је савладала Енглеску са 2:1.

01.51 - Слободан ударац за Италију на 25 метара од гола Енглеске. Публика узвикује име Андрее Пирла. Спектакуларан ударац везисте "азура", лопта погађа пречку.

01.50 - Рахим Стерлинг фаулом прекида брз контранапад Италије и добија јавну опомену. Ово је први жути картон на вечерашњем мечу. 

01.48 - Истекао је 90. минуту у Манаусу, играће се још пет минута зауставног времена. 

01.45 - Италијани покушавају да задрже лопту у свом поседу што је више могуће. На другој страни, напади Енглеза се брзо завршавају, али без конкретније завршнице. 

01.43 - Нови покушај Енглеске из слободног ударца. Овог пута покушао је капитен Стивен Џерард, али лопта одлази преко гола "азура". 

01.36 - Како време одмиче, Енглези као да губе снагу. Не чуди што селектори врше нове измене. Адам Лалана улази у игру уместо Стариџа, док Кандреву мења Пароло.

01.33 - Кјелини руши Стариџа на 20-ак метара од гола, искоса са десне стране. Лопту намешта Лејтон Бејнс. Одличан шут левог бека Евертона, Сиригу поново сјајно интервенише.

01.29 - Обигравају Енглези око гола "азура", без резултата. Нове измене у оба састава. У саставу Италије Ћиро Имобиле замењује већ уморног Марија Балотелија. Џек Вилшир улази у игру уместо Џордана Хендерсона.

01.27 - Нешто оштрији старт Кејхила на Балотелију, ипак још без жутог картона на мечу у Манаусу. 

01.25 - Антонио Кандрева је изузетно расположен вечерас. Нападач Лација још једном испробава свој ударац, поред гола Харта. 

01.20 - Прва измена у тиму Енглеске у 61. минуту, уместо Велбека у игри је Рос Баркли. 

01.18 - Нова прилика за Енглеску одлази у неповрат. Вејн Руни је све добро урадио, направио себи простора за ударац, али лопта одлази тик поред десне стативе Сиригуовог гола. 

01.13 - Офанзива Енглеске после другог гола "азура". Италијани не успевају да смање притисак и удаље лопту од свог казненог простора. Можда ће им бити лакше са Тијагом Мотом у екипи, коју у игру улази уместо Вератија.

01.08 - ГОООООЛЛЛ! Италија поново води. Кандрева је прошао по десној страни, одлично центрирао, а Балотели се "поклонио" и послао лопту у мрежу Енглеске. Играо се 50. минут меча.

01.06 - Први озбиљнији удар у наставку чине Енглези. Стариџ пролази поред Де Росија и шутира ка голу "азура", сигуран је Сиригу.

01.03 - Почело је друго полувреме сусрета између Енглеске и Италије. 

00.50 - Физиотерапеут Енглеске Гари Левин повредио се прилико прославе гола свог тима, па је на носилима однешен у амбулату. Изгледа да се Левин превише радовао голу свог тима...

00.47 - Полувреме узбудљивог меча у Манаусу, Енглеска - Италија 1:1.

00.47 - Још једна прилика за "азуре", после корнера. У шанси се нашао Кандрева, који је после дриблинга упутио шут ка голу Харта, али је лопта погодила стативу.

00.46 - Каква прилика за Италију у финишу првог дела. Пирло је генијално упослио Балотелија, који дрибла Харта, а она искоса са дсне стране лобује голмана Енглеске. Ипак, са гол линије интервенише Јагјелка и избија лопту у корнер. 

00.45 - Истекао је 45. минут утакмице, играће се још два минута надокнаде времена. 

00.43 - Ниједна од екипа не задовољава се нерешеним исходом. Сада прете Италијани, али Дармијан после одличног соло продора шутира далеко од гола Енглеске. 

00.36 - ГОООООЛЛЛ! Само два минута после водећег гола Енглеске, Данијел Стариџ својој екипи доноси изједначење. Асистент је Вејн Руни, Сиригу немоћан. Фантастичан меч у Манаусу.

00.34 - ГОООООЛЛЛ! Италија води са 1:0 поготком Маркизија у 35. минуту. "Азури" су извели корнер са десне стране, Пирло је лепо пропустио лопту кроз ноге, на љу је натрчао Маркизио и кроз шуму ногу послао је у угао гола Харта.

00.32 - Велика прилика за Италију. Дармијан се одлично убацио по десној страни, стигао да убаци лопту у петерац, али Балотели је био "прекратак" и није успео боље да захвати лопту главом. 

00.26 - После неколико минута иницијативе Енглеске, узвраћа Италија. Кандрева још једном покушава са дистанце да угрози Харта, овог пута врло непрецизно. 

00.23 - На половини првог полувремена најбоља прилика за Енглеску. Велбек је одлично прошао по десној страни, упутио лопту ка усамљеном Стерлингу, али је Барзаљи на правом место и избија лопту у корнер. 

00.18 - Поново покушава Италија. Ударац Кандрева ипак је лак залогај за голмана "гордог албиона" Џоа Харта. 

00.14 - Чак и једном Би-Би-Сију се поткрала велика грешка, Енглеска већ води са 1:0. Или је само у питању превелика жеља да њихова репрезентација оствари добар резултат?

00.12 - Врло занимљив и интезиван меч у првих десетак минута. После напада Италије соло продором покушава Стариџ, лопта стиже до добро постављеног Сиригуа. 

00.10 - После грешке Палете, ударац са дистанце испробава и Дани Велбек, ипак непрецизно. 

00.09 - Италија је меч номинално почела са три задња везна фудбалера, вероватно је намера Пранделија да Де Роси и Верати ослободе Пирла дефанзивних задатака. 

00.08 - У Манаусу у овом тренутку 30 степени целзијусових. 

00.07 - Опасан напад "азура" који су читав минут обигравали око казненог простора ривала. На крају, лопта погађа у руку Глена Џонсона, али нема ни говора о пеналу.

00.04 - Узвраћа "горди албион" и то у два наврата. Ипак, покушаји Стерлинга, а онда и Хендерсона нису направили већи проблем Сиригуу, који на голу Италије мења повређеног Буфона. 

00.03 - Први озбиљнији напад на мечу извели су Италијани. Пирло је започео напад, са десне стране центрирао Дармијан, одбрана Енглеске сигурно интервенише. 

00.00 - Почео меч између Енглеске и Италије. 

23.55 - Екипе ће наступити у следећим саставима - Енглеска: Харт, Џонсон, Бејнс, Џерард, Кејхил, Јагјелка, Стариџ, Руни, Велбек, Хендерсон и Стерлинг; Италија: Сиригу, Кјелини, Дармијан, Кандрева, Маркизио, Балотели, Барзаљи, Де Роси, Палета, Пирло и Верати.

23.53 - Време ја интонирање химни. Добро попуњене трибине Амазонија арене. 

23.52 - Неколико минута остало је до почетка меча у Манаусу. Играчи два тима излазе на терен предвођени главним судијом меча Бјерном Кујперсом из Холандије.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару