Сензација Костарике против Уругваја!

Уругвај - Костарика 1:3. Трећи дан Светског првенства, а друго велико изненађење. Костариканци, екипа која је била скоро па апсолутно аутсајдер против Уругваја, потпуно је надиграла четвртопласирану екипу са прошлог првенства. Кавани је донео предност Урусима, а велики преокрет су приредили Кембел, Урења и Дуарте.

Фудбалери Костарике приредили су велико изненађење, пошто су савладали Уругвај са 3:1, у утакмици првог кола Групе Д на Светском првенству у Бразилу. Уругвај је повео у Форталези поготком Единсона Каванија из пенала у 24. минуту, а преокрет и победу Костарики донели су Џоел Кембел у 54, Оскар Дуарте у 57. и Марко Урења у 84. минуту.

У другој утакмици групе, у поноћ ће се у Манаусу састати Енглеска и Италија.

Уругвај је повео пошто је Џуниор Дијас оборио у казненом простору капитена Дијега Лугана, а Кавани је из пенала донео предност својој екипи.

Изједначење Костарики Кембел је донео пошто је лопта после центаршута Кристијана Гамбое прелетела све у казненом простору и дошла до нападача Олимпијакоса, који је одличним ударцем са 10 метара савладао Фернанда Муслеру.

Костарика је наставила са агресивном игром после гола и само три минута касније дошла до вођства. Кристијан Болањос је центрирао из слободног ударца, а Дуарте је у паду шутирао главом у Муслерин даљи угао и донео предност свом тиму.

Питање победника решено је у 84. минуту, када је Костарика искористила неопрезност одбране Уругваја.

Урења је само пет минута пошто је ушао у игру уместо Брајана Руиза, после одличног додавања Кембела "побегао" штоперима Уругваја и Муслера је по трећи пут био савладан.
Уругвај је утакмицу завршио са играчем мање, пошто је у надокнади времена искључен Макси Переира због другог жутог картона.

Костарика ће у следећем сусрету у петак играти против Италије, док ће се Уругвај састати са Енглеском.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару