Колумбија показала снагу против Грка!

Колумбија - Грчка 3:0. Колумбија је до данашње утакмице сматрана неком врстом "фаворита из сенке" за, ако не титулу, а онда висок пласман на Светском првенству. Убедљивом победом над недораслом Грчком, головима Армера, Гутијереза и Родригеза, они су и званично изашли из те сенке.

Репрезентација Колумбије победила је у Бело Хоризонтеу селекцију Грчке са 3:0, у првом колу Групе Ц на Светском првенству у Бразилу. Стрелци за Колумбију били су Пабло Армеро у петом минуту, Теофило Гутијерес у 58. и Џејмс Родригез у 93. минуту.

У другом сусрету у групи у 3.00 састаће се Обала Слоноваче и Јапан.

Колумбија је повела већ у петом минуту, када је после додавања Хуана Куардада, Армеро шутирао са 12 метара, а лопта је закачила Костаса Маноласа и преварила голмана Грчке Орестиса Карнезиса.

Прво полувреме обележила је чврста игра, Грци су више покушавали, али осим шута Панајотиса Конеа пред крај првог дела нису озбиљније угрозили гол Давида Оспине.

Колумбија је у 58. минуту дошла до другог гола, пошто је Абел Агилар после корнера закачио лопту на првој стативи, а Гутијерес је остао испред празног гола и донео убедљиву предност својој екипи.

Грци су неколико минута касније имали велику прилику да смање заостатак, али је Теофанис Гекас после ударца главом погодио пречку са пет метара.

До краја утакмица Грчка није успела озбиљније да угрози Оспинин гол, а Колумбија је поготком Родригеса у судијској надокнади времена дошла до убедљиве и важне победе у борби за пласман у наредну рунду Мундијала.

У другом колу Групе Ц у четвртак ће се састати Колумбија и Обала Слоноваче, односно Грчка и Јапан.

Пекерман: Играли смо баш онако како смо хтели... 

Селектор Колумбије Хозе Пекерман рекао је после победе над Грчком (3:0) у првом колу Мундијала да је екипа одиграла тачно према плану и похвалио младе играче који су дебитовали на СП.

"Ово је био одличан деби неколицине играча, веома сам задовољан. Одиграли смо онако како смо се договорили. Неке ствари су нам полазиле за руком, а неке не. Били смо концентрисани и показали да смо дошли да играмо добар фудбал на Мундијалу", рекао је Пекерман на конференцији за новинаре у Бело Хоризонтеу.

Стрелац трећег гола за Колумбију Џејмс Родригез истакао је да се његова екипа налази на правом путу.

"Одлично смо почели, али морамо да останемо скромни јер оно што нас чека биће још теже", навео је Родригез.

Селектор репрезентације Грчке Фернандо Сантос рекао је да не постоји изговор за овако убедљив пораз.

"Имали смо неке делове меча у којима смо добро одиграли, а сада нам једино преостаје да се окренемо наредним дуелима у групи", казао је Сантос.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару