Шта да посетим? - Дечији октобарски салон

У Музеју примењене уметности 6. октобра отворен је Дечји октобарски салон, 46. по реду. За оне који не знају - Дечји октобарски салон се одржава сваке године у октобру. То је једна посебна изложба, која сваке године има своју тему.

На пример, ове године је тема наш велики просветитељ, први министар просвете, оснивач Великог универзитета (сећамо ли се шта значе све ове речи?)... а то је Доситеј Обрадовић, чије сте басне сигурно читали или су вам их читале маме, тате, баке, деке или неки други драги људи.

Ове године су сви заинтересовани дечаци и девојчице од 5 до 15 година могли да изложе своје ликовне радове. Ове године је изложено, да ли верујете, 277 дечјих ликовних радова, на којима је приказано време у коме је живео Доситеј Обрадовић, шта је радио, како је радио, како је писао басне и - колико их је волео. Неколико најбољих радова биће награђено и додела награда одржаће се 27. октобра.

Међутим, на овогодишњем октобарском салону радове је изложио и један сликар, који се зове Предраг Тодоровић, који је урадио чак 63 илустрације, које су објављене у три књиге изабраних басни нашег великог Доситеја. Пеђу Тодоровића моћи ћете да упознате у некој од наредних емисија наше „Плаве птице". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 18. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије