Проглашени победници конкурса за цртеж "Мој измишљени љубимац"!

Како се то збило? Прво смо ми расписали конкурс за најбољи цртеж, па сте ви онда маштали и маштали, док нисте коначно намаштали ваше измишљене љубимце. Онда сте нам послали толико радова, да смо једва стигли све да проследимо жирију на време. А онда је наш жири већао и већао, све док није извећао ко су добитници награда. Па да видимо!

На наш конкурс стигло је преко стотину радова из целе Србије. И не само из Србије. Радове су нам слали и другарићи из Црне Горе и Босне и Херцеговине. Радује нас то да су наши другарићи посао схватили веома озбиљно. Тако смо у нашем сандучету наишли на најразличитије животињке - од туфнастих једнорога који воле сладолед од јагоде, преко Берфиша (медвед+риба) и Папорибија (папагај+риба), па све до Вампироса и разних Уништивача.

Зато је наш жири имао руке пуне посла. Али да прво кажемо ко је био у нашем жирију: Јелена Блечић, сликарка, Вања Фабјановић, наставница ликовног и Милан Станимировић, сликар и теоретичар уметности. Они се већали, већали и коначно извећали следеће:

Треће место и књигу "Зачарани замак" издавачке куће "Отворена књига" освојила је Сандра Миливојевић (9 година, Причевић) за свој рад "Жирико". Ево шта Жирико каже: "Здраво, ја се зовем Жирико. Живим у пећини у једној густој шуми. Храним се печуркама и травом. Волим и да се дружим са птицама. Када шетам ливадама друштво ми праве зечеви и јелени. Нисам опасна животиња, али када ме угледају, опасне животиње се уплаше јер мисле да ћу да их повредим. Висок сам 3м и то изазива страх код неких животиња. Напротив, ја сам веома мирна и умиљата животиња. Поздравља вас ваш Жирико!"

Друго место и књигу "Зачарани замак" издавачке куће "Отворена књига" освојио је Матеја Маљковић (8 година, Земун) за свој рад "Змајогриф".

Ево шта Матеја каже за Змајогрифа: "Мој љубимац се зове Џеки. Воли рибу и месо. Такође воли да га мазим и чешкам по леђима.Умиљат је и добар. Воли да се игра. Он је најбољи!!!"

 

А прво место, књигу "Зачарани замак" издавачке куће "Отворена књига", пакет за сликање и гостовање у нашој емисији, освојио је Давид Ђокић (6 година, Мионица) за свој рад "Ћук, ћук, ћук".

 

 

 

Поред ових награда, жири је доделио и једну специјалну награду за иновативност и то за рад "Марсовац Свемирковић", који је заједнички направило 26 другарића и васпитачица Биља из вртића "Ната Вељковић", из села Читлук.

 

 

Све пристигле радове можете видети на нашој фејсбук страници. Ми још једном честитамо свим награђеним другарићима, а честитамо и онима, који нису добили нагараде. Да, да, честитамо им што су пустили машти на вољу и учествовали на нашем конкурсу.

До следећег конкурса... лет, лет!

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво