Бунт Рок Фестивал, финале

У суботу 18. јуна у 22:00 часа на Другом програму РТС-а емитоваће се финална емисија другог телевизијског такмичења нових, неафирмисаних рок бендова и аутора "Бунт Рок Фестивал".

Од 180 пријављених бендова, 24 се представило у квалификационим емисијама које су се приказивале током априла и маја на РТС 2. У финале је прошло једанаест бендова, девет према мишљењу стручног жирија (Ирвас, Дегенеза и White City Massive из Београда, Empathy Soul Project из Зрењанина, Microwave из Вршца, Aeleback из Ужица, Спрж из Шапца, Велар из Новог Сада, Ларска из Крагујевца) а два су прошла захваљујући гласовима публике (Доручак на трави из Београда и The Slack из Ваљева).

У ревијалном делу емисије наступиће прошлогодишњи победнички бендови, Вране Kамене - 3 место, Кора - 2 место и Дингоспо Дали - 1 место. Жири је ове године сталан и чине га две групе, жири музичара и жири музичких уредника РТС-а. У жирију музичара су Маја Цветковић - Е-Play, Јован Матић - Дел Арно Бенд, Ненад Пејовић - Канда, Коџа и Небојша и Лав Братуша - Дарквуд Даб. Жири уредника РТС-а су чинили: Драган Илић - одговорни уредник Музичке редакције РТС-а, Марко Новаковић - филмски и ТВ редитељ и одговорни уредник Драмског и серијског програма РТС-а, Доброслав Предић - музички уредник РТС-а и Урош Марковић- продуцент и музички уредник РТС-а.

Бунт рок фестивал први је телевизијски рок фестивал чији је циљ афирмација домаће поп и рок музике, као и формирање нове српске рок сцене. Фестивал представља логичан след дугогодишњег постојања рок емисије Бунт.

Покретањем једног оваквог, телевизијског, такмичарског фестивала, отвара се нови медијски простор за велики број младих аутора који немају могућност да представе свој рад. У складу са вишедеценијском традицијом, Радио-телевизија Србије као Медијски јавни сервис на овај начин остварује своју основну мисију - да информише и едукује квалитетним програмским садржајем развијајући културну свест гледалаца.

Аутор емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Милица Марковић, Соња Ковачев
Редитељ емисије: Миодраг Коларић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара