Читај ми!

Конкурс

Радио-телевизија Србије, емисија "Бунт" и "Демо-мастерс" расписују конкурс за учешће демо-бендова на такмичењу "Бунт рок мастерс". Конкурс се расписује за нове, неафирмисане рок извођаче, без објављеног званичног издања. Право учешћа имају сви ауторски демо-бендови и неафирмисани извођачи из Србије.

На основу члана 3 Правилника о организацији и начину избора композиција за такмичење "Бунт рок мастерс" 2014/15, расписан је конкурс.

Овде можете погледати правилник о организацији и начину избора аутора и извођача за такмичарски фестивал демо-бендова "Бунт рок мастерс".

Услови конкурса су следећи:

а) Конкурс се објављује за нове, неафирмисане рок бендове и ауторе који немају објављено ниједно званично издање;

б) Текст ауторске песме мора бити написан на српском језику или на другим језицима који су у службеној употреби у Републици Србији, у складу са Законом о службеној употреби језика и писама;

в) Бендови треба да приложе готов снимак ауторске композиције у трајању до пет минута;

г) Радови морају бити потписани пуним именом и презименом са адресом, телефоном (имајл адресом) аутора музике и текста и фотографијом извођача;

д) Учесници фестивала чија дела буду одабрана – преносе на РТС сва произвођачка права (мастер права са интерпретаторским правима садржаним у мастеру) на снимку композиције и издавачка (publishing) права, и као власник снимка РТС стиче право да њихово дело бележи, умножава и ставља у промет без обзира на облик и начин умножавања и стављања у промет (у штампаном графичком облику и у облику снимка – аудио, MP3, миди-фајл и другим познатим и будућим облицима), аранжира, први пут јавно изведе, директно преноси /радио и ТВ пренос/, сними за радио и ТВ, емитује на радијским и телевизијским програмима, свим сада познатим и будућим модалитетима емитовања, сними на носач звука и слике (це-де, касете, видео-касете, ди-ви-ди и будући видови аудио и видео носача), да се композиције обраде и користе као мелодије за мобилне телефоне (ринг тонови, рил тонови и полифоне мелодије) тј. уподобљују за дистрибуцију као мобилни садржај (mobile contente). Сва наведена права РТС стиче, без посебне накнаде, као искључиви носилац просторно, предметно и временски и по броју неограничено са правом да их без било каквих ограничења и посебних сагласности аутора пренесе на трећа лица.

ђ) Ауторске накнаде за права умножавања и стављања у промет наплаћују се посредством Организације за колективно остваривање ауторских права (у Србији – СОКОЈ).

е) Ауторима одабраних дела гарантује се директно емитовање јавног извођења преко радија и телевизије.

Пријаве слати на mail адресу brm@rts.rs или на адресу Таковска 10, 11.000 Београд, са назнаком за БУНТ РОК МАСТЕРС.

Учешћем на конкурсу сваки учесник прихвата прописане услове конкурса, као и услове утврђене правилником о организацији и начину избора аутора и извођача за такмичарски фестивал демо-бендова "Бунт рок мастерс".

Конкурс је отворен од 15. октобра до 1. децембра 2014.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару