Кандидати полагали тестове

Кандидати који су испунили опште услове Јавног позива РТС-а "Тражимо сто младих стручњака за 21. век" данас су полагали тестове у Центру "Сава".

Тестирање кандидата који су испунили опште услове Јавног позива РТС-а "Тражимо сто младих стручњака за 21. век" одржано је данас у Центру "Сава".

На тесту је учествовало 10.000 младих људи који су изабрани међу више од 17.000 заинтересованих.

Кандидати су били подељени у пет група. Свака од њих је имала свој термин и другачија питања, а предвиђено време за решавање теста било је 20 минута. 

Тест је за кандидате из прве групе почео у 9.00 часова, за другу групу у 11.00, за трећу у 13.00. Тестирање четврте групе било је од 15.00 часова, док је пета група тест полагала од 17.00 часова.

Тестови су садржли питања из књижевности, правописа српског језика, уметности, историје, политике, друштвених наука, опште културе и информисаности.

Млади који прођу све тестове треба да унапреде РТС у, како каже први човек Медијског јавног сервиса, "драматичним годинама пред нама".

"Медијски јавни сервис Србије улази у одлучујућу годину. После седам година доминације у гледаности и поверењу грађана Републике Србије, ова година ће бити драматична из два разлога. Економска криза је учинила да је претплата пала на 41 посто, укупно гледавши државу Србију", каже генерални директор РТС-а Александар Тијанић.

"Још увек у РТС-у имамо око 800 људи који су вишак, али имамо и око 300, 400 који не могу да прате корак са временом и зато правимо овај избор лица за 21. век, они треба да замене оне људе које је време на било који начин прегазило или им је креација пресахла", наводи Тијанић.

После теста опште културе и информисаности, најуспешнијим кандидатима предстоје тестови стручности, а потом интервјуи са члановима стручних комисија.

Након ове, последње провере, биће формиран и објављен списак кандидата са најбољим резултатима, који ће започети тромесечну праксу у Радио-телевизији Србије.

РТС обезбеђује и новчану надокнаду свим кандидатима који буду примљени на пробни рад.

Рад и знање кандидата пажљиво ће се пратити током праксе. По истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен сталан посао.

Једини критеријуми при доношењу коначне одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан.

Радио-телевизија Србије је 12. јула понудила посао школованим младим људима који докажу да су способни да својим квалитетом унапреде рад ове куће.

РТС захваљује свима који су се јавили на конкурс, чиме су показали спремност да преузму део одговорности за развој Медијског јавног сервиса Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара