Читај ми!

Тестирање кандидата за ТВ лица РТС-а

Провера стручности кандидата за ТВ водитеље и спикере, у оквиру треће фазе Јавног позива РТС-а, одвијаће се 12. и 13. октобра у Великој сали Дечјег културног центра у Београду. Током два дана, стручна комисија разговараће са чак хиљаду кандидата.

После новинара, редитеља, сценографа, менаџера, продуцената, радијских водитеља и спикера, спортских новинара, лектора и графичких дизајнера, стручни тест полагаће и кандидати за ТВ лица.

Тестирање је заказано за петак и суботу, 12. и 13. октобар, у згради Дечјег кuлтурног центра у Београду.

На основу постигнутих резултата у претходном, другом кругу (тест опште културе и информисаности) у следећу фазу Јавног позива РТС-а прошло је хиљаду кандидата за ТВ лица.

Током ове фазе тестирања, кандидати ће имати прилику да члановима стручне комисије покажу својa знањa и способности за занимање ТВ водитеља и спикера.

Тестирање ТВ лица, у оквиру треће фазе Јавног позива РТС-а „Тражимо сто младих стручњака за 21. век" подразумева утврђивање способности и талената кандидата, а потом (само за најуспешније из овог дела) следи аудио-визуелни тест.

Тек по завршетку тестирања стручности за све групе кандидата у трећем кругу, најуспешнији ће бити позвани у следећу селекциону етапу.

"Четврта фаза Јавног позива подразумева индивидуалне интервјуе са менторима, односно са комисијама са којима су кандидати већ имали прилику да се упознају у претходном кругу", изјавила је за Интернет портал РТС-а Душка Вучинић-Лучић, шеф пи-ар и Прес-службе Јавног медијског сервиса.   

„Дакле, у тој селекционој етапи требаће им пуно знања, можда и мало среће, али и сугестивности, да убеде менторе и чланове комисија да су баш они ти, најбољи од најбољих за најбољу медијску кућу, Јавни медијски сервис Србије".

Након реализације последњег, четвртог круга Јавног позива РТС-а, биће формиран и објављен списак кандидата са најбољим резултатима и они ће започети тромесечну праксу у медијском систему Радио-телевизије Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво