Читај ми!

Нова ТВ лица РТС-а

Кандидати који су на Јавном позиву РТС-а конкурисали за посао ТВ водитеља и спикера данас и сутра на тестирању. Интересовање је велико, па ће се за два дана тестирати 1.000 кандидата.

У оквиру треће фазе Јавног позива РТС-а, данас и сутра тестираће се кандидати који су конкурисали за посао ТВ водитеља и спикера. Интересовање је велико, па ће се за два дана тестирати 1.000 кандидата.

Тестирање је последње у оквиру треће фазе конкурса, после чега почињу појединачни интервјуи са најбољим кандидатима који су се јавили и за сва остала занимања.

Спикери и водитељи свакодневно комуницирају са вишемилионским гледалиштем, од најаве програма преко читања одломака из књижевних дела до интерпретације најразличитијих вести. То је атрактивно, али и веома одговорно занимање, чега су свесни и кандидати, јер прецизно око камере види све.

"Радујемо се што ћемо упознати неке од будућих колега. Пред њима је одговоран задатак у трећем кругу. Мораће да прођу озбиљну селекцију, која подразумева да знају добро да акцентују, да прочитају неке брзалице, као и све оно што је неопходно да добро обављају свој позив", каже Душка Вучинић, шеф одсека за ПР и корпоративни имиџ РТС-а.

У комисији су лектори, водитељи и спикери са дугогодишњим искуством. Неки од њих већ годинама учествују у одабиру наших ТВ лица.

"Гледаћемо да знају добро да акцентују све гласове српског језика, да им није стран наш акцентски систем, а гледаћемо и да имају могућности да напредују у томе. И то је сасвим довољно за оне који почињу", наводи Јелена Дубајић, лектор у Информативном програму.

Водитељка Информативног програма РТС-а Весна Радосављевић каже да је врло важно да кандидати изгледају природно и да имају развијену језичку културу, да буду расположени када то информација од њих тражи, да знају да употребе осмех, али и да буду озбиљни када је реч о некој озбиљној вести.

"Они, при том, улазе у домове наших гледелаца непозвани, и морају да делују ауторитативно, и ја као гледалац морам да им верујем", истиче Весна Радосављевић.

Они чији је наступ био најбољи и најупечатљивији опробаће се и у аудио-визуелном тестирању, након чега почиње четврта етапа јавног позива – појединачни интервјуи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво