Читај ми!

Сто младих стручњака од Нове године у РТС- у

Јавни позив РТС-а „Тражимо сто младих стручњака за 21. век“ улази у завршну фазу. „Уколико све буде текло по плану, у Нову 2013. годину ући ћемо са одабраних 100 најуспешнијих кандидата, који ће потом започети тромесечну праксу у пет сектора делатности медијског система Радио-телевизије Србије“, изјавила је Душка Вучинић, шеф Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Један од најмасовнијих домаћих пројеката запошљавања и подршке младим високообразованим стручњацима, Јавни позив РТС-а „Тражимо сто младих стручњака за 21. век", до краја године улази у завршну фазу. У току је обавештавање најуспешнијих у досадашњем току овог пројекта РТС-а, да им предстоји четврта селекциона фаза, индивидуални интервјуи са менторима и стручним комисијама.

Душка Вучинић: „На јавни позив Јавног медијског сервиса Србије „Тражимо сто младих стручњака за 21. век" одазвао се највећи број кандидата у новијој историји Србије – њих чак 17. 000. Опште услове испуњавало је 10.000 младих из читаве Србије, који су се определили за радно искуство и запослење у медијском систему РТС-а. У другом кругу, кандидати који су испуњавали опште услове Јавног позива РТС-а, полагали су тестове опште информисаности и културе. Више од шест хиљада њих оствареним резултатима изборило се за пролазак у трећу селекциону фазу. У зависности од професионалне позиције за коју су били заинтересовани, кандидати су полагали разноврсне тестове стручности."

„У завршну, четврту селекциону фазу ових дана биће позвани кандидати са најбољим резултатима у досадашњем току овог сложеног и јединственог процеса избора младих стручњака, будућих чланова нашег тима", наводи Душка Вучинић.

„Овај сегмент Јавног позива РТС-а је можда и најзначајнији јер ће кандидати у појединачним разговорима са менторима и стручним комисијама имати прилику да се лично представе и покажу да су баш они ти – најбољи од најбољих за РТС-ов 21. век."

Кандидатима из најбројније групе, ТВ лица (спикер/водитељ), предстоји другачија провера у четвртом кругу: аудио-визуелни тест.

„Уколико све буде текло по плану, у Нову 2013. годину ући ћемо са одабраних 100 најуспешнијих кандидата Јавног позива РТС-а. Они ће потом започети тромесечну праксу у пословним јединицама медијског система Радио-телевизије Србије."

По истеку три месеца, најбољима од најбољих биће понуђен сталан посао. Једини критеријуми при доношењу одлуке о запослењу биће стручност, знање и радни елан", изјавила је Душка Вучинић, шеф Службе за односе са јавношћу и корпоративни имиџ РТС-а.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво