Читај ми!

Вечерас прво полуфинале Песме Евровизије – Теја Дора пева за Србију

У Малмеу вечерас почиње Песма Евровизије. У првој полуфиналној вечери надметаће се такмичари из 15 земаља. Међу њима је и представница Србије Теја Дора која ће извести песму "Рамонда". Директан пренос пратите на РТС 1 од 21 час, РТС Свет, РТС Планети и Радио Београду 1, а текстуални пренос можете пратити на Интернет порталу РТС-а.

Вечерас прво полуфинале Песме Евровизије – Теја Дора пева за Србију Вечерас прво полуфинале Песме Евровизије – Теја Дора пева за Србију

Након годину дана чекања, време је за Песму Евровизије. У Малмеу се вечерас одржава прво полуфинале највећег музичког такмичења на свету. 

Вечерас ће се за 10 места у финалу борити такмичари из 15 земаља. Међу њима је и представница Србије Теја Дора која ће под редним бројем 2 извести песму Рамонда.

Oсим Теја Доре, вечерас се такмиче и представници Кипра, Литваније, Ирске, Украјине, Пољске, Хрватске, Исланда, Словеније, Финске, Молдавије, Азербејџана, Аустралије, Португалије и Луксембурга.

Из Србије није могуће гласати за нашу представницу, али то је могуће учинити из 14 земаља које се такмиче, међу којима су и Хрватска и Словенија, али и гледаоци у Великој Британији, Немачкој и Шведској.

Осим тога, могуће је гласати и из такозваног "остатка света", односно из држава које се уопште не такмиче на Песми Евровизије. Ако се налазите у земљи која не учествује на такмичењу, можете гласати пратећи упутства на сајту www.esc.vote.

Гласање из "остатка света" почело је још у поноћ, након друге генералне пробе, односно негде око поноћи.

Гледаоце очекује и занимљив ревијални део. Прво полуфинале отвориће некадашњи учесници Песме Евровизије Чанел из Шпаније, Елени Фуреира са Кипра и Ерик Саде из Шведске.

Наступиће и двоструки евровизијски победник из Ирске Џони Логан, али и представник Шведске у Португалији Бенјамин Ингросо.

Директан пренос такмичења почиње у 21 час, а можете га пратити на РТС 1, РТС Свет, Радио Београду 1, као и на мултимедијалној платформи РТС Планета.

Текстуални пренос најважнијих тренутака вечерашњег полуфинала пратите на Интернет порталу РТС-а.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара